'Veel animo voor publieksweekend Marker Wadden'

LELYSTAD
De tweede publieksopening van de Marker Wadden is in trek. Dat zegt een woordvoerder van Natuurmonumenten. 

Inmiddels hebben 2000 mensen zich aangemeld om met een veerdienst naar de nieuwe eilanden in het Markermeer te varen. Vanuit de Bataviahaven in Lelystad gaat komend weekend elk uur een veerboot naar de Marker Wadden. Er is plek voor 4000 mensen. Ook hebben 120 schippers zich bij Natuurmonumenten aangemeld die met hun eigen boot gaan varen. 

Op 15 maart werd Natuurmonumenten verrast door de grote belangstelling van mensen die met een pendelboot naar het speciale stembureau op de Marker Wadden wilden. Daarom zet Natuurmonumenten op 23 en 24 september extra veerdiensten in. 

 

reacties (2)

 • Boels

   

  Het tuiniers van NM gaan helemaal los: maakbare natuur als compensatie voor de wentelwieken.

  reageer
 • Epko Brinksms

   

  Leuk die veerdienst. Had graag mee gewild maar bij het aanmelden zag ik dat het 12 pleuroos moet kosten. Had dat even erbij vermeld in alle berichtgeving. Beetje verlakkerij/bedotterij

  reageer
 • Barbara

   

  In het weekend van 23 en 24 september is het eenmalig mogelijk om zelf te komen kijken bij de aanleg van het nieuwste stukje Nederland: Marker Wadden in het Markermeer. Er worden veerdiensten ingezet die elk uur afvaren vanuit Lelystad. De tickets voor de veerdienst kun je nu boeken via www.markerwadden.nl/expeditie. Daarnaast is het mogelijk met eigen boot te komen. Daarvoor is aanmelding wel verplicht via mail naar expeditie@markerwadden.nl Tot ziens in dit weekend.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert