Drie jaar cel geëist voor fraude met zorggeld

ALMERE
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar gevangenisstraf geëist tegen de 61-jarige Ali S. uit Almere wegens fraude. Volgens het OM heeft de man gefraudeerd met 128.000 euro dat was bedoeld voor persoonsgebonden budgetten (PGB's).

De verdachte was voor een aantal mensen in zijn omgeving boekhouder. Hij beheerde ook hun PGB. Dat wordt uitgekeerd om zorg of huishoudelijke hulp in te kopen. De man zou in 2015 en 2016 bij het beheer van deze budgetten hebben gefraudeerd.

De Almeerder gaf onjuiste zorgverleners op en als de rekeningen werden betaald, sluisde hij het geld naar zijn eigen bankrekening. Daarbij vervalste hij volgens de aanklacht ook handtekeningen van zijn cliënten. De zaak kwam aan het licht nadat een argwanende cliënt van de man de politie had ingelicht. Behalve de celstraf wil het OM ook dat de man de ruim 128.000 euro terugbetaalt. 

Tweede keer in de fout
De Almeerder is al een keer veroordeeld voor fraude. Omdat hij volgens het OM nu weer in de fout is gegaan, is de eis fors. Extra verzwarend vindt het OM dat de veiligheidsprocedures door zijn handelen moeten worden aangescherpt. Hierdoor wordt het voor sommige mensen nog moeilijker om toegang te krijgen tot een PGB, zo stelt het Openbaar Ministerie. 

De verdachte heeft na zijn aanhouding in maart 2016 bijna een half jaar vastgezeten. De rechtbank in Lelystad doet over twee weken uitspraak.


reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert