Gemeente verbiedt winkel in kas eiland Utopia

ALMERE
Conceptstore Hard Bitten mag géén winkel beginnen in de kas op het Almeerse eiland Utopia. Het bestemmingsplan staat namelijk geen detailhandel toe. Dat laat de gemeente weten in antwoord op vragen van de PVV.

Deuren sluiten
Hard Bitten is een onderneming waar skate, lifestyle, fashion en cultuur samenkomen. Het bedrijf had aanvankelijk een vestiging in het centrum van de stad, maar die moest de deuren sluiten. Bedoeling was om verder te gaan vanuit de kas op het eiland Utopia. Maar het realiseren van een winkel kan daarbij niet doorgaan, omdat de gemeente daar een stokje voor steekt. 

Illegale kas
De kas zelf bleek al eerder illegaal op het eiland te staan omdat er geen bouwvergunning verleend was. In verband met de veiligheid heeft de gemeente de ruimte inmiddels gesloten.

Urban Greeners
De kas werd ook gebruikt door de Urban Greeners, dat is een groep jongeren die activiteiten ontplooit in aanloop naar de Floriade in 2022. De gemeente heeft sinds juli dit jaar een overeenkomst met de Urban Greeners voor het gebruik van Utopia. 

reacties (6)

 • Kaassie

   

  een heel oud spreekwoord zegt : wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De meeste reaguurders hier hebben schijnbaar niets met de jeugd op, behalve als er rottigheid uitgevreten wordt. Zij snappen ook niet, dat "de jeugd" geen commerciële huurprijs kan betalen. Advies: ga eens kijken bij de skatebanen die Almere rijk is. Verwonder u over de samenhang van de jeugd. En nee, ik ben geen jeugdige, ik loop tegen de 60 en kan nog altijd van jeugd genieten

  reageer
 • Hannes

   

  Het Floriade/woonwijk gebeuren is op een bepaald gebied een valse gecamoufleerde schijnvertoning! Waar geen onderbouwing tegen opgewassen is!

  reageer
 • kees

   

  dat de kas gesloten is klopt niet . hij is nog steeds open en dat wordt gedoogd door art 5 toe te passen volgend een amtenaar

  reageer
 • Arie

   

  De kas is niet gesloten door de gemeente, maar mag niet gebruikt worden van de gemeente. Dat een deur open staat wil niet zeggen dat hij gebruikt wordt volgens een ambtenaar. Geen gedoogsituatie dus en ook geen artikel 5.

 • Karel

   

  Inderdaad, voor de Flopriade kan alles, zelfs de wet overtreden. De regels aan hun laars lappen, dat doet deze gemeente.

 • Jan

   

  Nou hard bitten moet zijn eigen boontjes maar doppen. Geen cent gemeenschapsgeld die kant op.

  reageer
 • Karel

   

  Kas is illegaal, dus uitstekend dat de ruimte is gesloten. Maar hoe nu verder? Waarom wordt dat ding niet afgebroken/weggehaald? Doorpakken lijkt me. Illegaal, toch? Of wordt voor de Flopriade weer een uitzondering gemaakt?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kaassie

   

  Hopelijk heeft de gemeente nog een pandje of een potje om deze cultuur-winkel een doorstart te geven. Het bedrag dat hier mee gemoeid is, staat niet in verhouding wat de hele Floriade kost en of het totale budget van Cultuur. Ik geloof niet dat deze starters een pand in de grootte ( en kosten) van het KAV willen. Dus geef de jeugd de toekomst

  reageer
 • Boels

   

  Ik gun de jeug een veel betere toekomst dan een afhankelijkheid van subsidies. Ik snap in het geheel niet wat het winkeltje met cultuur te maken heeft. Maak goede producten en de klanten en inkomsten stromen binnen.

 • .\/\/.

   

  Jeugd? Of werkschuwe "kunstenaars"? Geen cent naar die onzin.

 • Karel

   

  Waarom zou de gemeente dat moeten doen? Iemand die al voor de derde keer een poging doet, is sowieso niet meer te helpen. Bovendien gaat ondernemen gepaard met risico's en eigen verantwoordelijkheid. Dat heet ook wel zelfstandig ondernemen. Als dit na drie keer nog niet lukt, moet je misschien gewoon een baantje gaan zoeken.

 • almere

   

  wat heeft skate, lifestyle, fashion met de flopiade te maken ? nou geen ruk dus als ze een winkel willen gaan ze maar in t centrum zitten maar zeker geen cent belasting geld er in pompen .

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert