Werkstraf voor handel in levensgevaarlijk vuurwerk

ALMERE
Een 26-jarige Almeerder is veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur wegens handel in levensgevaarlijk vuurwerk vanuit zijn huis in de Spaarnestraat. De rechter legde ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden op. Verder moet de man uit de Waterwijk zijn omzet inleveren bij justitie. 

De politie kreeg een anonieme tip dat er vanuit een woning werd gehandeld in professioneel vuurwerk. Bij een inval werden honderden nitraten en mortierbommen gevonden in een schuur achter de woning. Twee klanten werden betrapt en kregen ook een werkstraf, allebei van 60 uur.

De officier van Justitie benadrukte dat het om zeer gevaarlijk vuurwerk ging, omdat de meeste mensen niet weten hoe ze professioneel vuurwerk veilig kunnen afsteken. Omdat de Almeerder een blanco strafblad had, hoeft hij niet naar de gevangenis.

reacties (2)

 • kees d.

   

  Eind augustus begon men hier in Biddinghuizen al met afsteken van vuurwerk. Van mij mag al die zooi worden verboden en moet er ook eens handhaving gaan plaatsvinden. Dat ik met oud en nieuw even geen schone lucht kan krijgen neem ik voor lief. Maar de rest van het jaar is ademen voor mij ook hard werken en wil ik samen mat andere longpatiënten graag schone lucht.

  reageer
 • Karel

   

  Een werkstraf van 180 uur voor het in gevaar brengen van levens van omwonenden waarbij een vuurwerkramp bijna voor de hand ligt, tegenover "Drie jaar cel geëist voor fraude met zorggeld" (elders vandaag op OF). Ik snap het rechtssysteem niet meer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert