Nog steeds geen duidelijkheid over gevaarlijke glijbaan

URK
De gemeente Urk kan nog steeds geen duidelijkheid geven over de gevaarlijke glijbaan in zwembad 't Bun. Vorige week raakte daar een 40-jarige man ernstig gewond. Op het laatste gedeelte van de glijbaan stootte hij zijn hoofd. De man raakte onwel en kon dagenlang niet meer praten. Het slachtoffer is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, maar nog niet helemaal hersteld.

Glijbaan nog steeds dicht
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die de glijbaan heeft laten keuren, besloot dat de attractie niet langer open mocht. Er zit een constructiefout in de baan. Pas als deze is hersteld, kan de glijbaan weer worden gebruikt.

Urker Gereformeerde Partij maakt zich zorgen over veiligheid
De kwestie is door de Urker Gereformeerde Partij woensdagavond aangekaart tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis. De partij wil weten hoe het kan dat de glijbaan het keurmerk veilig had. Volgens raadslid Willard Woord van de Urker Gereformeerde Partij zijn er meer klachten geweest over de glijbaan, waar de gemeente kennelijk niets mee gedaan heeft.

Wethouder zegt niets over veiligheid
Wethouder Geert Post van de SGP kon niets zeggen over de veiligheid van de glijbaan omdat het onderzoek nog loopt. Dat onderzoek is ingesteld door de gemeente, de bouwer van de glijbaan en het keuringsinstituut. Volgens de wethouder worden de resultaten spoedig bekendgemaakt.

reacties (5)

 • Hans

   

  Keuringsrapport van het speeltoestel opvrage

  reageer
 • Willem

   

  Juist deze glijbaan moet het geld in het laadje brengen. Wat gaat ons dit weer kosten?

  reageer
 • Max

   

  Nog nooit last gehad van deze glijbaan. Die in De Koploper is een stuk heftiger.

  reageer
 • Douwe

   

  Vorig jaar zijn er al diverse klachten gemeld bij de gemeente. Pas na een ongeluk gaat wethouder Post wat doen. Of Geert lieg werkelijk iets gaat doen is de vraag omdat je Geert niet meer kan geloven.

  reageer
 • Klaas

   

  Hij zal wel moeten nu deze glijbaan dicht is.hij gaat pas weer open na aanpassingen en goedkeuring

 • Antje Ha

   

  Als er zo'n grote fout in zit dan zullen er al eerder incidenten geweest zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert