Floriade Werkbedrijf moet 340 mensen aan baan helpen

ALMERE
De Floriade in Almere moet minstens 340 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt blijvend aan een baan helpen. Daarvoor wordt het Floriade Werkbedrijf opgericht.

Dit Werkbedrijf bestaat uit de gemeente Almere, uitzendbureau Randstad en uitkeringsinstantie UWV. De samenwerking tussen deze drie partijen is uniek. Ze gaan gezamenlijk werkzoekenden koppelen aan bedrijven die meewerken aan de Floriade die in 2022 wordt gehouden. Het is de bedoeling dat deze mensen na de wereldtuinbouwtentoonstelling door Randstad aan een blijvende baan worden geholpen. Bedrijven die werken in opdracht van de Floriade zijn verplicht vijf procent van het geld dat ze verdienen te besteden aan werkgelegenheid voor mensen die moeite hebben een baan te vinden.  

De werkzoekenden worden begeleid, kunnen een opleiding krijgen en gebruik maken van een jobcoach. De gemeente Almere verwacht dat de Floriade in totaal 4200 arbeidsplaatsen oplevert.  

Voor het Floriade Werkbedrijf is ruim 1,5 miljoen euro nodig. De verwachting is dat er een besparing van 2 a 3 miljoen euro ontstaat, doordat er minder aan uitkeringen hoeft te worden uitgegeven. De gemeenteraad moet de uitgave nog wel goedkeuren.

reacties (31)

 • Hannes

   

  Men zou bijna zeggen met deze uitgeplozen samenstelling dat men op korte termijn overgaat tot liquidatie van het gehele project Floriade/woonwijk! "Als dat gaat gebeuren dan is het een praktisch goed bepaalde besluit! ((Almere heeft zijn maatschappelijke continuïteit bijna alles onder het mom Floriade!))

  reageer
 • HH

   

  Wat een doorzichtige truc om 1,5 mio die bestemd is voor sociale zaken nu in te zetten voor de Floriade. In de begroting van de Floriade was zeker vergeten rekening te houden met de salariskosten van het personeel, en dat wordt nu even rechtgezet. Zoveelste extra bedrag voor de Floriade. Overigens: in totaal 4200 arbeidsplaatsen? Dat halen de meeste bedrijventerreinen in Almere niet eens. Wordt de Floriade een groot bedrijventerrein? Of wordt elk hotel en toeristisch bedrijf dat in Almere komt omdat Amsterdam er niet meer toelaat, nu in ene toegerekend aan de Floriade?

  reageer
 • Hannes

   

  Nogmaals; deze strategie geeft decennialang meer werkgelegenheid; dan de nog onzekere financiële Floriade/woonwijk.

  reageer
 • Van Haven

   

  Wie zegt dat ik me niet afvraag waarom nu pas. Maar met voortdurende negativiteit kom je nergens. Ik weet niet om welke mensen het gaat, u weet dat ook niet, dus of ze eerder hulp konden gebruiken weten we niet, maar zo ja, beter laat dan nooit. En alstublieft, die flauwe woordgrap wordt inmiddels erg irritant.

  reageer
 • Hannes

   

  Was de gemeente maar eerst bij zijn negatievekanten te raden gegaan dan had men al velen financiële debacles kunnen voorkomen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ger

   

  Roep het dan de hele dag thuis! Zoveel negativiteit, met zo'n vrijwilliger als collega en collega gepensioneerde komen we niet verder.

  reageer
 • almere

   

  ze gaan gewoon met behoud van de uitkering aan t werk straks . mogen ze papiertjes prikken en afval bakken legen en na de flopiade gaan ze verder met hun wwb/wia/wajong uitkering

  reageer
 • Boels

   

  1. Ze gaan niet terug (zou ik ook niet doen) 2. Het groene gedoe is alleen en tijdelijk toe te passen in relatief superrijke landen zoals NL waar zeker 25% van het persoonlijke inkomen subsidiegestuurd is. 3. Met groen kan je geen 8 miljard mensen in het leven houden. 4. Groen heeft dikke, vette stookolie op het hoofd; het bedrag van tot nu 70 miljard kostende "hernieuwbare" energie was beter besteed aan daadwerkelijke ontwikkelingshulp door vakmensen (niet door dagdromers en fantasten).

  reageer
 • Jaanchi

   

  Bij gebrek aan plannen voor spoordijken of een bos dan maar mensen, onder sociale voorwendsels, op een geldverspillend project als de Floriade inzetten, sjapoo! Ik hou m'n hart vast voor wat er voor maart 2018 nog meer uit de kast gaat komen.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Wel leuk hoor; ik schat in dat vele asielzoekers hier komen werken. De ervaringen die ze leren met "groen" bouwen, "groene" energie etc kunnen ze mooie gebruiken als ze straks weer terug gaan om hun land op te bouwen. Het kost extreem veel, maar misschien is de floriade toch nog ergens goed voor.

  reageer
 • Karel

   

  Op niets blijvends dus. De samenwerking is met Randstad, dus resteert altijd een uitzendbaan die van los zand aan elkaar hangt.

  reageer
 • Karel

   

  Niet dat het u ene donder aangaat, maar ik ben gepensioneerd en doe veel vrijwilligerswerk. En u dan? Verder is er geen betere naam denkbaar voor die omhoog getilde "groene" tentoonstelling.

  reageer
 • Harry Klein

   

  Wederom een teleurstelling. Een grote organisatie krijgt de opdracht en de opbrengsten in de schoot geworpen! Niets lokaal of gegund aan hard werkende Almeerse ondernemers! Het zegt zoveel over het beleid in deze stad. Ervaring heeft geleerd dat de 1,5 mio zo op is en dat de resultaten zwaar tegenvallen. Dit is niet de eerste poging.... echt heel erg jammer!

  reageer
 • Boels

   

  "..aan bedrijven die meewerken aan de Floriade". Zijn die er dan? Dan doel ik niet op advocatenkantoren, schimmige adviesburo's en gemeentebedrijven.

  reageer
 • Ger

   

  Bedenk eens iets nieuws. Ik zie bijna dagelijks de flopriade langs komen. Geen werk zeker.

  reageer
 • Willemsen

   

  Ik ben wel benieuwd op welke functies ze dan worden ingezet om na die floriade een kans te krijgen/hebben op een blijvende baan.

  reageer
 • Karel

   

  Ik ben niet negatief, wel realistisch, dat is heel iets anders. En alles op en rond de Flopriade bekijk ik om gemotiveerde redenen met een scherp oog. Om de Flopriade op te leuken, kan nu ineens een samenwerking ontstaan tussen gemeente, Randstad en UWV. Vraagt u zich nu serieus niet af waarom dit niet al eerder mogelijk was? Gewoon samenwerken "om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt" aan werk te helpen? Hadden ze die hulp niet eerder nodig? Misschien was deze hulp beter geweest toen "die afstand tot de arbeidsmarkt" nog niet zo groot was en deze mensen sowieso kansrijker waren. Mooie praatjes en men vindt voor alles wel een Flopriade kapstok, meer is het niet. Wacht u maar af.

  reageer
 • .\ / \ /.

   

  Dan zijn ze toch een tijd uit de uitkering gebleven, en doen wellicht ervaring op waarmee ze door kunnen stromen naar ander werk... Het kan geen kwaad lijkt me.

  reageer
 • tsja

   

  Ja eigenlijk wel. Maar ja die werkvoorzieningsbedrijven zijn 5 jaar geleden net wegbezuinigd..... overigens niet alleen in Almere. Nu gaat Almere deze groep even misbruiken voor de Flopriade. Neem eens een kijkje in Venlo.... na sluiten van de Flopriade daar is het terrain ontmantelt en is er 0,0 activiteit die nog te linken is aan de Flopriade. Kortom; de groep wordt een worst voorgehouden, ze springen even lang en heel hoog en als de Flopriade sluit is er het bekende zwarte gat.

  reageer
 • Van Haven

   

  Begeleiding, opleiding, werkervaring .... dat is precies wat er voor kan zorgen dat deze werknemers ook na de Floriade een baan kunnen krijgen. Jammer dat u zo negatief reageert op een positief bericht.

  reageer
 • SJP

   

  Dan zullen ze wel omgeschoold moeten worden naar bouwvakker e.d. Het hele terrein wordt volgebouwd met huizen en flats...

  reageer
 • Dirk

   

  hee frans niks is BLIJVEND . hebben ze je niet meer nodig wordt je afgeserveerd naar de ww frans tot ziens

  reageer
 • Karel

   

  Toch duurt de Floprade maar vijf maanden. Dat er daarna ineens werk is voor deze groep geloof ik niks van. Waarom nu dan niet? Er wordt weer een charmeoffensief voor de Flopriade uit de hoge hoed getoverd. Ik zeg: eerst zien en dan geloven.

  reageer
 • Frans

   

  He, Karel: er staat 'blijvend aan een baan helpen'. Blijvend.

  reageer
 • Henk

   

  En een jaar later is iedereen weer werkeloos, omdat de Foriade failliet is. Dan mag iedereen weer een uitkering aanvragen bij het UWV

  reageer
 • almere

   

  lees ik nu dat de gemeente opnieuw de sociale werkvoorziening gaat oprichten voor de flopiade ? is het niet al lang de taak van deze flut gemeente om er voor te zorgen dat die mensen met een arbeids beperking aan een baan worden geholpen .

  reageer
 • .\/\/.

   

  Kijk het eerste positieve bericht voor deze floriade die voor de rest financiële strop zal zijn. Maar mensen vanuit thuis zitten naar werk brengen is altijd +1.

  reageer
 • Hannes

   

  Maak van heel Almere een Floriade op zich; met alle werkgelegenheid wat men maar kan bedenken, om de uitgestelde onderhoud en investeringen weer een imago te geven! En vergeet de Floriade/woonwijk op de verkeerd uitgekozen locatie! "En men weet Almere weer te vinden!"

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Wat een negativiteit, wees blij dat er meer werkgelegenheid komt en dat mensen die WILLEN en kunnen werken, hierdoor aan het werk kunnen!

  reageer
 • Karel

   

  En na de Flopriade? Wegwezen zeker en bedankt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, nou, dan weet je het wel. Zal de Flopriade vast een extra opsteker geven. Via UWV wel lekker goedkope krachten.

  reageer
 • Esveen

   

  Voor wie wil werken, werken dus, is dit een mooie gelegenheid aan de slag te kunnen en mee te groeien naar andere banen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert