Zeearendkop als toegangspoort Oostvaardersplassen

ALMERE
De Oostvaardersplassen krijgen aan de Almeerse kant een echte toegangspoort. Bezoekers kunnen vanaf vrijdag het natuurgebied binnenlopen door een poort in de vorm van een zeearendkop. 

De provincie, Staatsbosbeheer en de gemeenten Almere en Lelystad willen de Oostvaardersplassen meer (inter)nationale bekendheid geven. De toegangspoort moet de aantrekkelijkheid van het gebied vergroten en daardoor meer bezoekers trekken.

De zeearendkop wordt vrijdag officieel geopend door wethouder Frits Huis. De toegangspoort is ontworpen door kunstenaar Erik Fakkeldij.

reacties (6)

 • Greta Verduin

   

  Graag in het vervolg vermelden dat het MIJN foto is! #foto:greta verduin @mjnkunst_enzo https://www.facebook.com/imagovanalmere234112

  reageer
 • De advocaat

   

  Veel rechten heeft u niet meer wanneer u ze zelf openbaar maakt via facebook. Niettemin wil dat niet zeggen dat een ander ze vrij mag gebruiken.

 • Wieke

   

  K weet niet hoe het er in het echt uitziet, maar op de foto ziet het er mooi uit. Kunst, zeker van hout, past bij natuur.

  reageer
 • Nadia

   

  Ik vind het echt een mooi kunstwerk. Origineel ook, eentje waar je doorheen kunt lopen. Hoop wel dat het een beetje hufterproof is. Gelukkig zijn er subsidies voor kunstwerken en percentages vastgesteld van aantallen kunstwerken per stad. Zonder kunst word het ook maar een saaie bedoening - dat merk je pas als het ontbreekt en men klaagt over saaie, kleurloze steden.

  reageer
 • Irene

   

  Arme grote grazers schrikken zich rot ,die durfen niet meer naar buiten!O nee kan toch al niet zitten opgesloten,en er moet geld aan de ellende van die dieren verdiend worden! WALCHELIJK.546

  reageer
 • ANtje HA540814

   

  Beesten schrikken niet van niet-levende objecten. Dit is een leuk idee en is goed voor de kinderen.

 • Elbert

   

  Zo.... wat een fantastisch nieuws. Dit is echt een wereldprimeur. Zegt de ene toerist tegen de andere van .... ik ben door een zeearend opgevroten en het was nog gratis ook. Scheelt weer met een dagje Walibi. Sorry voor mijn bedenkelijkheid. Wat ik me af vraag is wat de kosten zijn van dit pronkstuk en is het toeval dat de kunstenaar Fakkeldij heet ??? Hoe heet de wethouder van Lelystad ook al weer ?

  reageer
 • Elbert,

   

  Kleine correctie mijnerzijds....... het is geen familie van elkaar. Sorry eerst ff googelen.

 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Wat een ongelofelijke onzin! Is dit wat de Provincie, SBB en Almere willen? Pretpark Oostvaardersplassen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert