Initiator Floriade eist kwart miljoen van gemeente

ALMERE
De Almeerse ondernemer Marc van Rooij sleept de gemeente Almere voor de rechter. Hij eist een kwart miljoen euro. Het gaat om advieswerk voor de Floriade waarvoor hij niet volledig zou zijn betaald. Van Rooij nam het initiatief om de Floriade naar Almere te halen. Toen dat lukte werd hij adviseur, maar hij werd na een tijdje op een zijspoor gezet. 

De Almeerse ondernemer heeft van 2008 tot 2015 een adviseursrol vervuld voor de gemeente. Op het stadhuis ontstond discussie over de hoogte van zijn uurtarief, 250 euro. Om de gemeente tegemoet te komen, stelde Van Rooij een sponsordeal voor. Hij nam genoegen met 30 procent minder salaris. In ruil daarvoor zou hij in alle persberichten en presentaties genoemd worden als sponsor of partner. Maar dat is volgens van Rooij nooit gebeurd. Daarom eist hij alsnog die 30 procent op. 

Volgens Van Rooij kan de gemeente Almere binnen enkele weken een dagvaarding verwachten.
 

reacties (17)

 • Joost

   

  Marc, kloppen dan deze feiten wel?

  Het bericht zegt er is 30% niet betaald. Dat is gelijk aan 250.000 euro volgens de omroep. Dat betekent dat 70/30 maal 250.000 euro wel is betaald. De gemeente heeft dus in die periode wel de overige 583.333 euro op je rekening gestort.

  Even doorrekenend, heb je met het genoemde uurtarief van 250 euro per gewerkt uur dus 3333 uren voor de gemeente gewerkt. Dat zijn met 8 uren per dag 416 dagen. Wat voor boekwerken advies heb je dan wel niet bij elkaar geschreven?

  Volgens deze berekening ben je ongeveer anderhalf jaar in dienst geweest. In die periode verdiende je zelfs meer dan de burgemeester.

  Als dat de feiten zijn. Waarom is er dan niemand opgestapt die daarvoor de politieke verantwoording droeg? Heeft de gemeenteraad soms zitten te slapen? Het worden vast weer interessante verkiezingen in maart

  reageer
 • Nico

   

  Als er één ondernemer is die niet tegen zijn verlies kan, en kampioen is is verkopen van gebakken lucht, is het deze wel!

  reageer
 • Hannes

   

  Als hij de enige ondernemer is die niet tegen zijn verlies kan; dan is het onbegrijpelijk, dat de onzekere financiële Floriade/woonwijk debacle nog steeds zijn doorgang kan vinden!

 • Marc van Rooij

   

  Pretentieus stuk wat maar deels klopt. Volgende keer beter luisteren hierdoor krijgen lezers verkeerd beeld van situatie. Jammer

  reageer
 • Marc van Rooij

   

  Mijn fout, lees Pretentieus als tendentieus :) tja krijg je als je geraakt wordt door onjuiste en of onvolledige berichtgeving van Omroep Flevoland en je te snel reageert

 • Hannes

   

  Inderdaad een deel klopt; en alle opgetelde niet kloppende delen, waar U buitenstaat, heeft het hele verwachte Floriade/woonwijk gebeuren één totale financiële onzekere imago voor Almere teweeg gebracht! "Succes"

 • .\/\/.

   

  Kunnen we de miljoenen verliezen straks ook op hem verhalen? Of zit hij dan samen met keizerin Annemarie op een bounty eiland en laten ze de stad in zijn sop gaar koken?

  reageer
 • Jaanchi

   

  De wethouder of ambtenaar die hiervoir verantwoordelijk is aanpakken, ontslaan (zonder wachtgeld) en opdraaien voor de kosten. Tenzij natuurlijk de slapende gemeenteraad daar een beslissing in heeft genomen, maar dan is maart 2018 gelukkig in aantocht. Aan het adres van de ondernemer: jammer dat u er blijk van moet geven dat u behoort tot de categorie "zakkenvullers zonder scrupules". Laten we hopen dat de uitspraak van de rechter ook daar recht aan doet.

  reageer
 • Grijze Astra

   

  "De wethouder of ambtenaar die hiervoir verantwoordelijk is aanpakken, ontslaan (zonder wachtgeld) en opdraaien voor de kosten." je kan in de bevelende wijs van alles roepen, maar in de èchte mensenwereld werkt dat zo niet.

 • laat alle reacties zien
 • Arie

   

  Dus die Floriade hebben we aan hem te danken. Dat zullen weinig hem in dank afnemen.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Hij klaagt de gemeente aan, wellicht klagen burgers hem aan...

 • Jan

   

  De samenleving moet van hem een schadevergoeding eisen voor het binnenhalen van de floriade van 60 miljoen. De zakkenvuller.

  reageer
 • RM

   

  Maar als die kwart miljoen die ontbrekende 30% betreft dan is dus het totaal dat de Gemeente Almere hiervoor moest betalen bijna 850.000 Euro. Een belachelijk bedrag voor wat advies vind ik.

  reageer
 • Dirk2

   

  Mooi hè! De burger wordt belazerd en kijkt lijdzaam toe. Het is een grove schande. Niet alleen zijn de resultaten teleurstellend, ook de prognose is uiterst somber gelet op de planning en planvoorbereiding.... Almere verlaagd zich tot een moderne dictatuur met communistische trekjes! Bah!

 • ron

   

  Gewoon afspraken nakomen. Geld ook voor gemeente Almere. Burger krijgt ook aanmaningen en dwangbevelen op de mat van gemeente als afspraken niet nagekomen worden.

  reageer
 • Michael

   

  Mooi uurloontje zeg... dat zouden wij allemaal wel willen vangen zo'n uurloontje !! Weer iemand die misbruik wil maken van een/zijn plan en z'n poten op tafel legt !!

  reageer
 • Dromedaris

   

  Je kunt zeuren over de hoogte van het uurtarief maar daar wordt over onderhandeld voordat iemand aan het werk gaat, en niet achteraf.

 • Gerechtigheid

   

  Terecht dat van Rooij betaling eist voor geleverde diensten. Zo kennen we de gemeente Almere weer, als wanbetaler en onbetrouwbare partij! Dus de gemeente kon 30% (!!) korting krijgen en het enige wat de gemeente ervoor moest doen, was effe de naam van Marc van Rooij noemen tijdens een persmomentje. Sneller kan je het niet verdienen, maar zelfs daar was de gemeente niet toe in staat. Wat voor stel prutsers ben je dan?!? Dus een professioneel adviseur biedt 30% korting op geleverde diensten, en die neem je niet, maar je bent als gemeente wel bereidt om het volle pond te betalen voor gebakken luchtverkopers van de Floriade BV. Maar ja, die zijn van de PvdA zoals Jannewietske de Vries, of D66 in het geval van de Urban Greeners. En dan worden er geen vragen gesteld, en wordt het geld blind overgemaakt. Wat de gemeente door onkunde al aan miljoenen heeft weggepist qua geld, daar had men 50 Marc van Rooij's voor kunnen inhuren! En misschien had de Floriade dan nog iets opgeleverd, in plaats van de bodemloze put die het nu aan het worden is. Ben erg benieuwd welke beerput er open gaat als dit voor de rechter komt! Denk dat er nog wel wat lijken uit de kast gaan vallen. En zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. He wat vervelend nou..

  reageer
 • Kees

   

  Marc zelf zeker dit? Als er iemand gebakken lucht verkoopt is het Marc wel. Wat een blaaskaak is dat zeg.

 • Ron

   

  Ego's. Ander woord heb ik er niet voor.

  reageer
 • ronald

   

  Weer een klein smetje erbij ben zo benieuwd wat er nog meer uit die beerput gaat komen ,ik verheug al maanden wat de schade is in totaal als de laatste bezoeker het floriadeterrein heeft verlaten

  reageer
 • kees d.

   

  Kijk dit noem ik nou weer graaien uit de gemeente kas. We moeten een eind maken aan die verrekte graai cultuur. Die mensen willen alleen maar rijk worden zonder te werken.

  reageer
 • Boels

   

  Het aantal gedupeerde Almeerders wordt verminderd met 1.

  reageer
 • Dirk

   

  mooi zo aanpakken en laat de gemeente maar dokken ze hebben poen zat op t stadhuis , ze smijten toch altijd met geld dit kunnen ze ook nog wel even betalen .

  reageer
 • RL

   

  Zou dat geld op het gemeentehuis misschien bij u en mij vandaan komen...?

 • Ab

   

  Het draait ook alleen maar om geld. 250eur per uur is extreem hoog. 1 op de 5 inwoners hebben schulden en kunnen niet rond komen.Geld kan beter naar de voedselbank gaan die nu een tekort heeft. Wat een geldwolf.

  reageer
 • de Kift

   

  Wil je iedereen op het minimumloon hebben?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert