Ondernemers willen schoonste en beste stadshart

LELYSTAD • Do 21 september 2017 | 12:00 • Donderdag 21 september 2017 | 12:00
Ondernemers willen dat het stadshart van Lelystad volgend jaar in de top 3 van schoonste winkelgebieden staat. Een jaar later moet de gemeente de titel 'De Beste Binnenstad van Nederland' in de wacht slepen. Om die ambitie waar te maken, willen ondernemers vijf jaar lang 100.000 euro per jaar van de gemeente.

Dat blijkt uit een brief met ideeën en suggesties van de Stichting Ondernemers Stadshart Lelystad (SOSL) aan de gemeenteraad. Het geld willen de ondernemers ook aanwenden voor andere commerciële activiteiten, in samenwerking met Citymarketing. De SOSL vindt ook dat het stadshart veiliger moet worden. Dat betekent dat de lokale overheid meer aandacht aan de openbare ruimte moet besteden. 

'Beetje lachwekkend'
PvdA-raadslid Henk Soomers vindt dergelijke ambities - hoe goedbedoeld ze ook zijn - 'een beetje lachwekkend'. Volgens hem gaan er jaren overheen om van het stadshart een goed functionerend winkelcentrum te maken. Een compact winkelhart met veel ruimte voor woningbouw (ombouw kantoren en nieuwbouw) is in zijn ogen de beste oplossing.

BIZ
Soomers vindt dat de middenstanders al jaren te veel leunen op de gemeente. Een BIZ (Business Investering Zone) waarin winkeliers financieel participeren werd, zo benadrukt hij, al diverse keren aangekondigd, maar is er nog altijd niet. "Marketing is ook een verantwoordelijkheid van de ondernemers en daar zouden ze meer energie in moeten steken", aldus het PvdA-raadslid.

Doelen hoog stellen
Bestuurslid Debbie Rijnierse van de SOSL vindt dat de stichting niet te zwaar leunt op de gemeente. "Soms moet je je doelen hoog stellen om echt iets te bereiken, in plaats van te blijven denken wat er allemaal fout is gegaan. Daarom kijken we nu naar wat we graag willen bereiken en daar is samenwerking voor nodig.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel