Zes auto's betrokken bij ongeluk Ganzenweg

ZEEWOLDE
Zes auto's waren donderdagavond op de Ganzenweg in Zeewolde betrokken bij een ongeluk. Vier raakten zwaar beschadigd. Volgens de politie zou bij de aanrijding zeker 1 persoon gewond zijn geraakt, deze zat bekneld in zijn voertuig.

Het ongeluk gebeurde rond 18:00 uur. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De traumahelikopter was opgeroepen om te helpen met de medische verzorging, maar die hulp bleek achteraf niet nodig.

De Ganzenweg in de richting van Harderwijk was als gevolg van het ongeluk gestremd. Het verkeer werd over de parallelweg geleid.


reacties (9)

 • Agent

   

  Snelheid is altijd een oorzaak want de reactietijd was te kort om nog op tijd stil te staan. De tijd die je krijgt is 1 op 1 gerelateerd aan je snelheid. Kortom alle prachtige betogen hier ten spijt te hard rijden is gevaarlijk . Verder vreselijk van haar honden.

  reageer
 • Dick

   

  BULLSHIT!!! Naar mate je harder rijdt, of dat nu ipv 80, 100 is of ipv 100, 130, als je harder rijdt moet je verder voor je kijken. Zeker verder dan het embleem op je motorkap. Want dat is er aan de hand, we kijken niet eens meer verder dan de telefoon. Als je bij een hogere snelheid verder voor je uit kijkt heb je weer tijd genoeg om te reageren op veranderende omstandigheden. En de tijd die je krijgt is juist NIET 1op1 gerelateerd aan snelheid, daar zit een kwadratisch verband in. Dus 2km harder 4 afstandseenheden verder voor je uit kijken. En de snelheid hoeft hier helemaal niet te hoog zijn geweest, hij heeft gewoon NIET ver genoeg voor zich uit gekeken. Ik doe regelmatig snelheden boven de 130 in Duitsland, 1 keer een ongeval gehad terwijl ik 130 reed. Oorzaak? Niet genoeg afstand gehouden. Helemaal niets met snelheid te doen!

 • Pricilla delsman

   

  Helaas heb ik deze ongeluk van dichtbij gezien doordat ik met me collega de twee honden met de dierenambulance moesten vervoeren ons hart brak echt heel erg weer twee honden naar de regenboogbrug. 😢😢

  reageer
 • wegbeheerder doe iets

   

  Onze hooggeleerders: reaguurders Dick en ing. vliegen lekker uit de bocht. Op Ganzeweg staat tot eind september in avondspits file vanwege werkzaamheden Harderaquaduct. Daar is iemand die niet anticipeert achterop geklapt. De samenwerkende wegbeheerders zullen grootschaliger moeten omleiden (via bruggen Nijkerk en Elburg) en infomeren (eerste Drip staat pas bij rotonde).

  reageer
 • Tonny Wildeman

   

  Alle opmerkingen ten spijt hier onder , De achterste auto de VW kwam met hoge snelheid op de file inrijden, even een moment van niet opletten oorzaak : de telefoon ! en binnen enkele seconden is het gebeurt, de gewonde mevrouw zat niet bekneld in het voertuig , helaas hebben haar 2 honden de klap niet overleefd heb zelf bij het ongeval geholpen vandaar dat ik deze info weet. Sterkte aan alle betrokkenen.

  reageer
 • Roel

   

  Dat kan iedereen overkomen , dus ook iemand die denkt, mij gebeurt het niet. De beste stuurlui, enz.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Inzittende van 1vd6 auto's

   

  Lekkere aannames hier allemaal mensen. Mooi leven hebben jullie zo, lijkt me. #internet #hero's

  reageer
 • Dick

   

  Moet je mij dan eens vertellen hoe dit dan heeft kunnen gebeuren. Daar waar OF aangeeft dat dit ongeval plaatsvond is alleen een tocht die onder de Ganzenweg doorloopt. Geen enkele reden om of de rem te gaan staan of op wat voor andere manier dan ook te vertragen. En dat het een kop-staart aanrijding betrof is geloof ik wel duidelijk. Daar zijn dan twee dingen voor nodig, iemand die voorop zonder aanwijsbare reden op de rem gaat staan of sowieso veel te langzaam rijdt en 5 man daarachter die 1- niet op zitten te letten, 2- ve weinig afstand houden. Ik zou zeggen, verklaar. Maar het zal wel weer aan de zon hebben gelegen.

 • Frans

   

  En dat word 1 van de toegangs wegen naar Lelystad airport

  reageer
 • Dick

   

  Ik mis de reactie "ze moeten daar op snelheid gaan controleren". Want dat zal de oorzaak wel weer zijn volgens velen

  reageer
 • JanB

   

  Tja, als ze allemaal dezelfde snelheid hadden gereden en in dezelfde richting was het waarschijnlijk niet gebeurd....

 • De ingenieur

   

  Het zal wel nodeloos remmen zijn waar anderen verwachten gewoon te kunnen doorrijden. Je ziet het vaak genoeg dat mensen zomaar remmen terwijl er werkelijk niets te zien is. Wellicht een heilig boontje dat voor licht oranje ging stoppen of was de rotonde vol met een file ervoor?

 • Boer Harms

   

  Niet de oorzaak misschien maar wel een belangrijke factor is de gevolgen. Dus snelheidscontrole kan nooit kwaad.

 • Schaapjes

   

  Wat een dag weer in het verkeer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert