Ruzie kost Urker mogelijk verblijfsvergunning

URK
Een 49-jarige Urker van Somalische afkomst hoorde donderdag in het gerechtshof in Leeuwarden drie jaar cel tegen zich eisen voor een steekpartij in 2015. De man zou met een kapotte drankfles twee mannen hebben belaagd na een flinke ruzie over het geloof.

Zelf is de man moslim, de twee slachtoffers zijn van Eritrese afkomst en christelijk. Beiden hebben verklaard dat in de nacht van 10 op 11 april 2015 een woordenwisseling was ontstaan in de woning van één van de slachtoffers. In de uren daarvoor had iedereen behoorlijk gedronken. De twee werden bij de ruzie gestoken met een wodkafles. Dat gebeurde in de woning en later in de nacht ook voor het huis van de 49-jarige Urker. De mannen liepen verwondingen op in hun nek en gezicht. 

Volgens de verdachte, die sinds 2007 in Nederland woont, is die lezing onzin. "Ik wilde naar huis, maar de voor- en achterdeur werden door hen geblokkeerd. Zij kwamen op mij af. Ik gooide een blikje bier en wist te ontsnappen." De verdachte had geen verklaring voor de aangetroffen scherven van de wodkafles. Hij werd voor de dubbele aanval bij de rechtbank vorig jaar veroordeeld tot drie jaar cel. De man zou door de strafzaak zijn verblijfsstatus kunnen verliezen. De rechter doet op 5 oktober uitspraak.

reacties (6)

 • Asjemenou

   

  Mooi als je je als gast niet kunt gedragen in Nederland dan ben je niet welkom en wordt je verblijfsvergunning of NL paspoort ingetrokken. Wegwezen hier want er zijn al teveel zich niet gedragende gasten in dit land.

  reageer
 • Desiree

   

  10 jaar in het land en nog steeds voorlopig? Die hoeft nooit meer weg.

  reageer
 • Piet

   

  Omdat hij op Urk woont.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waarom wordt deze statushouder Urker genoemd? Het is niet eens een Nederlander, hij heeft namelijk alleen een voorlopige status. Verder brengt zo'n gast de, overigens goede, misdrijfcijfers omhoog.

  reageer
 • dw

   

  ja als je eigen niet kunt gedraagen is het retour afzender. dat is bekend bij onze medeburgers.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gnodde

   

  Was dat niet die meneer die K de J onder zijn houde had genomen toen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert