Eerste paneel voor groot zonnepark maandag gelegd

EMMELOORD
Het eerste paneel voor het grote zonnepark Emmeloord wordt aanstaande maandag gelegd. Dat gebeurt door Sytse Bouwer, directeur van GroenLeven die de zonnepanelen levert, en wethouder Andries Poppe van gemeente Noordoostpolder. Zij geven daarmee het startsein voor het plaatsen van zo’n 43.500 zonnepanelen.

Met een opbrengst van 12,4 megawatt wordt dit zonnepark het grootste van Flevoland. In totaal is het 28 voetbalvelden groot. Het komt op het bedrijventerrein De Munt. De constructie voor de zonnepanelen staat er al. 

De komende jaren staat de aanleg van meer grote zonneparken gepland in Flevoland, onder meer langs de snelweg bij Zeewolde en mogelijk ook bij Almere Buiten.

reacties (5)

 • kritiesj

   

  En onze wethouder Poppe is jawel een ex-landbouwer. Ver afgedreven van zijn roots!

  reageer
 • Schaapjes

   

  Hij heeft al aardig wat collega's miljonair gemaakt met zijn duurzame beleid. De happy few die destijds door de selectie voor de polder kwamen.

 • Herbert Hansma

   

  Top initiatief. Beter dan die landschapsvernietigende windmolen.

  reageer
 • Chris

   

  Mooi initiatief, maar die panelen kunnen toch beter op daken van gebouwen (die zijn nog lang niet vol) en de grond waarop ze nu staan gebruiken voor hooi, stro of ander gewas?

  reageer
 • Boels

   

  Jammer van het grondmisbruik. Hoe gek kan men het maken. Beter de grond gebruiken voor landbouw om de honger in de wereld te bestrijden of het planten van bomen om de CO2-uitstoot te verminderen. In de wintermaanden produceert een zonneweide een paar procent van de opgestelde capaciteit en allen rond 21 juni (de hoogste zonnestand) is de productie maximaal. Op alle andere dagen moeten fossiele centrales deels de productie overnemen en vanzelfsprekend na zonsondergang. Het is bekend dat overheden niet goed kunnen rekenen, maar dat het een wijdverbreid euvel is wordt nu wel duidelijk.

  reageer
 • Bo Rent

   

  De CO2 uitstoot kan ook op heel veel andere manieren worden gereduceerd. Laten we beginnen met af te zien van het vliegveld Lelystad en vol gaan voor vermindering van alle vliegverkeer.

 • Dennis

   

  Ik weet niet wat voor panelen het zijn maar op een warme zomerdag heb je waarschijnlijk rendements verlies doordat de panelen te warm worden. Een zonnige dag in de winter/lente is wat dat betreft beter maar dan zijn er weer minder zonuren. Maar een paar procent lijkt me toch te laag ingeschat.

 • Boer Harms

   

  De beste landbouw grond van Nederland opgeofferd voor groene energie. ..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert