Automobilist ernstig gewond bij ongeluk N50

ENS
Een 41-jarige automobilist uit Rutten is donderdagavond ernstig gewond geraakt toen hij met zijn busje van de autoweg N50 ter hoogte van Ens reed. Het voertuig kwam in de sloot naast de weg terecht en raakte zwaar beschadigd. Het ongeluk vond rond 21.30 uur plaats. 

De brandweer heeft het slachtoffer uit de wagen gehaald. De bestuurder is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk is het slachtoffer een schilder. Blikken verf en kwasten waren uit het voertuig geslingerd en lagen verspreid over de weg.

Het was het tweede ernstige ongeluk op de N50 donderdag. In de ochtend kwamen een auto en een vrachtwagen met elkaar in botsing. De bestuurder van de auto kwam om het leven.

reacties (20)

 • Drank..

   

  Eerder zei je het goed, 2 baans 4 rijstroken, dat betekent 2 rijstroken per rijbaan....

  reageer
 • Dick krentepick

   

  Correctie 2 rijstroken en 4 rijbanen.

  reageer
 • Rob

   

  Oorzaak onbekend in veel van de gevallen, zeker is dat erg veel automobilisten vandaag de dag met andere dingen bezig zijn dan met autorijden.

  reageer
 • Dick

   

  Zellen we er een 4-strooks weg van maken? Deze weg heeft twee rijbanen en 4 rijstroken.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het vliegveld ligt in de Flevopolder en niet in de NOP. Waarom zou men omrijden? Het verkeer voor Lelystad komt vooral uit het Westen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Cor

   

  Jammer van al die ongelukken op de weg N 50 een zijdige. Wees er op verdacht We zijn met zoveel op de weg hou de aandacht op de weg aub , denk aan je mede bestuurders Als je erwat van zegt krijg jeeen middel vinger volgens mij kenteken door geven aan politie. Misschien help dat ???????

  reageer
 • pieter de oude

   

  Als het vliegveld in gebruik wordt genomen zal de verkeersdruk nog extra toenemen op deze dodenweg.

  reageer
 • Peter

   

  Ik zie dat er in het nieuws steeds meer sprake is van eenzijdige ongevallen. Dit kan meerdere oorzaken hebben: Drank, drugs, vermoeidheid of afgeleid zijn door bijvoorbeeld het gebruik van een mobiele telefoon. Vooral het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden maken veel automobilisten zich schuldig aan en kan misschien de vele (onverklaarbare) eenzijdige ongevallen verklaren.

  reageer
 • Drank...

   

  In een artikel van regio 25 stond dat er drank in het spel was... waarom ligt het dan aan de weg... dit is stuk is 4 baans... een hoop geblèr en weinig verstand van zaken...

  reageer
 • Dick

   

  Dan nog is die sappelende ZZP-er gewoon zelf schuldig aan dit ongeval en niets of niemand anders. Hij heeft zelf de keus gemaakt om tot laat in de avond te gaan werken waardoor hij vermoeid is geraakt. Dan had hij daarna NIET IN DE AUTO moeten stappen. Maar we leggen de schuld hier in NL altijd bij een of iets ander(s). Gewoon eerlijk zijn en zeggen waar het op staat. Werkt vaak het best.

  reageer
 • Dick

   

  Er is nog niet één ongeval voorkomen door een snelheidscontrole. NIET ÉÉN! Deze doctrine heeft inderdaad goed gewerkt, iedereen denkt, omdat Koos het met zijn uitgestreken gezicht heeft gezegd, altijd maar dat "snelheid" voor ongelukken zorgt. Echter het is het bijkomende gedrag wat ongevallen veroorzaakt. Niet opletten doordat je met je telefoon zit te pielen, je aan je radio zit te knutselen, je naar je tomtom zit te staren, je naar je vriendinnetje rechts naast je zit te staren, gewoon in een goed gesprek zit met je bijrijder, je 16 uur per dag moet werken om als zzp-er rond te komen etc. Daar zit hem juist het gevaar. Vergeet nou die doctrine "speed kills" maar, dat is het echt niet. Ik haal hem er maar heel simplistisch bij, rij met 170km/u oplettend over de N50 van Emmeloord naar kampen en de kans is groot dat je GEEN brokken maakt. Rij met 80km/u met je ogen dicht over de N50 van Kampen naar Emmeloord en ik verzeker je dat je binnen de kortst mogelijke keren minstens in de sloot ligt. En dan heb je de heenweg toch alle "speed kills" wetten getart en op de terugweg heb je zelfs 20km/u minder hard gereden dan toegestaan. Denk er eens heel goed overna voordat je me begint aan te vallen. (JanB)

  reageer
 • andere Jan

   

  Mag ik mijn deelneming betuigen aan de nabestaanden van het slachtoffer eerder op de dag en aan alle betrokkenen van dit ongeval. Hoe dan ook: Nagenoeg iedereen gaat de weg op om veilig thuis te komen, ongetwijfeld deze hard werkende mensen ook. Mijn respect voor de hulpverleners.

  reageer
 • kees d.

   

  In de provincie Flevoland is de N50 een vierbaansweg. Het Rijk en Overijssel zijn verantwoordelijk voor het deel tussen Rampspol en Hattemerbroek.

  reageer
 • Dronten

   

  N50 dicht gooien tot er een goede oplossing is gevonden. Provivincie wordt eens wakker en doe er wat aan. Voor dat er meer doden en gewonden vallen

  reageer
 • erik

   

  die hele weg afschaffen.tot nu toe brengt die enkel maar ellende en kost enkel maar geld.

  reageer
 • NL.Today

   

  Slaat nergens op, voor het zelfde is deze persoon een ZZP er, en heeft tot in de avonduren moeten sappelen om zijn hoofd van hem en dat van zijn gezin boven water te houden. En is door vermoeidheid verongelukt. En zoals het in het huidige Nederland inmiddels gewoon is heeft deze man geen arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten omreden er dan niet voldoende financiële ruimte overbleef om van te leven. Je kan het gebeuren van vele kanten bekijken.

  reageer
 • wikky

   

  Gaat goed op de N50 is al het zoveelste ongeval deze week tussen emmeloord en zwolle. Er wordt nog steeds niemand wakker bij het rijk/provincie ??

  reageer
 • HSVB

   

  En waar meent u te lezen dat deze meneer, en de persoon die eerder vandaag bij een ongeluk op de N50 kwam te overlijden te snel heeft gereden? Misplaatste voorbarige reactie aangezien wij de exacte oorzaak hier van niet weten. Misschien spelen hele andere factoren een rol. Het is algemeen bekend dat de N50 een gevaarlijke weg is waar gemiddeld gezien meer ongelukken gebeuren dan op andere N-wegen. Snelheid lijkt mij niet de hoofdoorzaak, aangezien je door de dag genomen gemiddeld gezien niet boven de 80km/ph komt te rijden op deze weg. Het knelpunt bij kampen, de wirwar aan 1 en 2 rijbanen en het ontbreken van een wegafscheiding tussen beiden rijstroken lijkt mij eerder het probleem.

  reageer
 • Roelof

   

  Eerst maar eens alles 4 baans maken en de snelheid naar 130 km p/h

  reageer
 • Ger

   

  Meer snelheidscontroles gaan houden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert