'Yarden laat nabestaanden te veel betalen voor uitvaart'

ALMERE
Uitvaartverzekeraar Yarden uit Almere laat ondanks een gerechtelijke uitspraak in 2014, nabestaanden honderden euro's te veel betalen voor de uitvaart van hun familielid. Dat schrijft de Volkskrant. 

Het gaat om nabestaanden van mensen met een natura-uitvaartverzekering. Daarbij wordt geen geld uitgekeerd, maar Yarden vergoedt specifieke zaken als de kist en rouwkaarten. Het maximale bedrag dat zo wordt vergoed is een kleine 4000 euro, terwijl een gemiddelde uitvaart 6000 euro kost. Het restbedrag moeten nabestaanden zelf betalen.

Een rechter oordeelde in 2014 dat die extra kosten onterecht zijn, maar het kost nabestaanden veel moeite om er onderuit te komen. Het gaat om mensen die voor 2007 een naturaverzekering hebben afgesloten. Potentieel zijn dat honderdduizenden mensen, schrijft de krant.

reacties (17)

 • mario withoud

   

  Ik zie net de reactie van Yarden op dit nieuws. Het ligt toch wat genuanceerder dan blijkt. Reactie op berichtgeving ‘Yarden laat familie na uitvaart extra betalen’ 22 september 2017 Recent is er in de media bericht, dat ‘Yarden familie na de uitvaart extra laat betalen’. Wij betreuren het dat naar aanleiding van deze berichten onduidelijkheid is ontstaan over de kosten van een uitvaart. In 2007 zijn de naturapakket polissen van de rechtsvoorgangers van Yarden omgezet van een vast omschreven pakket van diensten in een vrij besteedbaar bedrag. De reden van deze omzetting is dat de nabestaanden nu vrij kunnen kiezen hoe de uitvaart wordt ingevuld. In de praktijk bleek en blijkt namelijk dat steeds meer mensen behoefte hebben aan flexibiliteit. En in 90% van de uitvaarten is er sprake van extra uitvaartwensen, waardoor er extra kosten kunnen ontstaan. Yarden vindt het daarom belangrijk dat mensen hun uitvaartwensen bespreken en vastleggen en nagaan of het verzekerd bedrag toereikend is. Het is mogelijk om de uitvaart te laten uitvoeren volgens het vast omschreven pakket van diensten of te kiezen voor een vrij besteedbaar bedrag met ledenvoordeel als Yarden de uitvaart verzorgt.

  reageer
 • Rob

   

  In Nederland gaat men over lijken!

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Ik heb eerlijk gezegd alleen maar prettige herinneringen aan de manier van werken van Yarden (Olandhorst en kantoor Almere) als het gaat om overleden mensen uit mijn kennissen- en vriendenkring. Respectvol, geduldig, efficiënt en vriendelijk. Ik schrik dan ook wel van het nieuws. Van de gerechtelijke uitspraak 2014 had ik geen idee, gemist denk ik. Het gedrag van Yarden is natuurlijk meer dan respectloos. Getuigt van weinig/geen empathie. En empathie moet je volgens mij wel hebben in deze branche. Vooral op het kantoor, waar je de zakelijke dingen moet afhandelen voor/met mensen die sowieso al verdriet hebben. Kom op Yarden, doe wat aan jullie gedrag en voer op een correcte manier uit wat jullie is opgedragen door de rechter.

  reageer
 • Lol

   

  Ja echt het zijn oplichters. Je moet nergens z'n verzekering afsluiten. Gewoon zelf sparen, en of betalen.

  reageer
 • Justin Bouwens

   

  Oplichters zijn het die van Yarden ! PC uitvaart blijft toch de nummer 1!

  reageer
 • KC

   

  PC-Hooft is zeker de beste. Daar betaal je tussen de 3.500 en ten hoogste 4.500 euro

 • laat alle reacties zien
 • Nederlandstheater

   

  Beter is je gewoon niet meer regulier te verzekeren, maar beter een bedrag apart te zetten. Dan nog ben je natuurlijk overgeleverd aan deze ondernemingen als je in Nederland wil worden begraven/gecremeerd. Misschien is een buitenlandse onderneming in staat je elders over de landsgrenzen je een respectabele laatste rustplaats te geven. Het is blijkens het nieuws van de laatste jaren niet meer weggelegd voor Nederlandse uitvaartverzorgers. Het is jammer dat een en ander niet is opgenomen in de wetgeving, maar dat zal ook niets meer toevoegen, het vertrouwen en respect komt niet zomaar weer terug.

  reageer
 • Tuuk

   

  Ja en dan ga je dood en kunnen je nabestaanden niet bij je spaarcentjes komen! En dan? Want bij overlijden word binnen 24 uur je rekening geblokkeerd en moeten je nabestaanden eerst naar een notaris om te laten bevestigen dat zij over jou spaarcentjes mogen beschikken( wat ook weer geld kost) vervolgens moet je een hele papierwinkel invullen bij de bank om aan het geld te kunnen komen blahblah. En lig jij in het uitvaartcentrum opgebaard te wachten tot je nabestaanden over je spaarcenten kunnen en mogen beschikken(kost ook weer tijd en vooral veel geld)! Daar denkt men niet over na! Of de nabestaanden op dat moment niet wat anders aan hun hoofd hebben dan jou spaarcenten voor je uitvaart! Verzeker je gewoon voldoende en zadel je nabestaanden niet op met deze ellende!!!

 • Bea

   

  Trieste constatering van feiten en zoveel mensen die hierdoor gedupeerd zijn en nog gedupeerd gaan worden , Velen vinden het na moeten denken over hun uitvaart en de verzekeringen een moeilijke issue , Met name ouderen die vaak een verzekering hebben afgesloten kijken niet meer om naar hetgene wat ze hebben afgesloten en of ze voldoende verzekerd zijn .... En het spreekwoord , ``over mijn lijk`` krijgt door deze constatering weer een andere betekenis .

  reageer
 • André

   

  Wel had kapitaalverzekering bij dit bedrijf partner gecremeerd en koste 4500 verzekerde bedrag was 5500 en verschil wilde ze in d'r zak steken na "opmerkingen" mijnerzijds 1000 euro gekregen maar als je niet rappe leert geld foetsie! Zit zelf in Spanje en heb darmkanker. Hen gevraagd verzekerde som aan mij over te maken ben verzekerd voor 6500 en crematie hier kost veel minder. Antwoord gaan ze niet doen maar laat het hier niet bij zitten. Ga ook Follow the money informeren! Walchelijk bedrijf.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Uitvaartverzekeringen zijn sowieso weggegooid geld. Je kan beter een bedrag sparen en apart zetten.

  reageer
 • A.S

   

  Helemaal gelijk vind ik ook en kun je overal terecht, er wordt toch al genoeg aan verdiend.

 • George

   

  Wel lullig als je dan na een jaar sparen komt te overlijden en alsnog je nabestaanden het geld moeten ophoesten. K

 • Willem

   

  Zelfs als je dood bent bestelen ze je nog .

  reageer
 • afgekeurd

   

  Graag geef ik hier een reactie op,LIJKENPIKKERS zijn het. Door omstandigheden kwam ik in de schuldsanering,die wilden de premie wel betalen maar op hun manier. Nou dat was niet mogelijk en zonder bericht te krijgen eerst mijn polis gestopt en er viel ook niet meer over te praten. Hierop veel gebeld om de wel betaalde premie terug te krijgen,maar was niet mogelijk. Daarna weer bellen en gevraagd of ik hoofd betalingen of wie dan ook kon spreken over dit probleem. Dus met andere woorden bedankt voor U premie en tot ziens.en dan idd werkgever van het jaar worden !!!!! Nu verzekerd bij een wel menselijk bedrijf.

  reageer
 • Den

   

  jaja, je wilde premie betalen op JOU manier... nee dat was niet mogelijk gek he? Ik had laatst ook al aan de belastingdienst voorgesteld te betalen op MIJN manier... ging niet. :-) terecht einde verzekering, gewoon premie betalen en voorwaarden goed lezen.

 • Wilma

   

  Naar ik begreep (ben ook lid van Yarden) hoef je niets te betalen als je gecremeerd wordt, maar wel als je begraven wordt. Ik heb ook zoveel problemen met ze gehad; ze wilden de premie verhogen en dat heb ik geweigerd, omdat het een natura-verzekering was. Ik betaal nog steeds dezelfde premie, als van toen ik hem jaren geleden afsloot, maar dit geldt niet als je begraven wilt worden.

  reageer
 • Iet

   

  Maar ze zijn wel de beste werkgever van Flevloand. Nu weet u waarom.

  reageer
 • E te A

   

  Ik zou met dat vonnis van de rechter in de hand, beslag laten leggen op de kantoorinventaris van Almere en de auto's. Misschien handig om eerst een oproep plaatsen om nog een paar gedupeerden te vinden en dan collectief een executoir (uitvoerbaar bij voorraad!) vonnis halen bij de Rechtbank, anders blijft het aanmodderen.

  reageer
 • kees d.

   

  Na de dood stopt het graaien! Dat is de enige troost.

  reageer
 • Jordi

   

  De één zijn dood, de ander zijn brood.

  reageer
 • Harry Klein

   

  Schandalig als het waar is! Zo blijkt maar weer dat verzekeraars, gelijk de banken, niets geleerd hebben in het korte verleden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert