Wethouder belooft 'zaak Boni' te repareren

URK
Het Urker college van B en W blijft zich inzetten voor de verhuizing van supermarkt Boni. Over die verhuizing wordt al bijna tien jaar gepraat, maar de Raad van State heeft vorige maand bepaald dat de winkel niet mag verplaatsen naar bedrijventerrein Lemsterhoek. 

Supermarkt groeit uit zijn jasje
De vestiging aan Het Klif is te groot geworden voor de vestigingsplek. Daardoor zijn er problemen bij het laden en lossen en is er niet genoeg opslagplek voor de voorraad. Omwonenden hebben geklaagd over de vrachtwagens.
Volgens de gemeente is Lemsterhoek een goede plaats voor de nieuwe Boni, omdat het niet meer alleen een bedrijventerrein is maar er ook steeds meer mensen wonen. Op dit punt heeft de Raad van State de gemeente terechtgewezen. 

Besloten bijeenkomst
Tijdens een besloten bijeenkomst, waar de hele raad en commissie voor zijn uitgenodigd, heeft de wethouder aangegeven dat hij de 'zaak Boni' wil repareren. Hoe hij dit wil aanpakken, kan een woordvoerder nog niet zeggen. 

Aanpassing structuurvisie
Een optie zou zijn om de structuurvisie aan te passen. Tegen die plannen kan dan opnieuw bezwaar worden gemaakt.

reacties (1)

 • Jannes

   

  Kan de boni niet gewoon een nieuw pand op het haventerrein bouwen? Dat ligt nu toch zomaar. Genoeg ruimte voor parkeer gelegenheid en ook voor de toeristen in de haven makkelijk te bereiken!

  reageer
 • Pzaal

   

  Nee dat denk ik noet want de auto’s moeten daar staan en het gaat moeilijk als er geen auto’s kunnen staan want dat is moeilijk gezien het tijdstip van afsluiting en de blauwe zone die is ingevoerd, we moeten de regels naleven en handhaven want daar zijn deze regels voor dat iedereen die niet in het oude dorp wonen hun auto daar neerzetten gezien de tijdstippen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert