Wethouder belooft 'zaak Boni' te repareren

URK • Vr 22 september 2017 | 10:57 • Vrijdag 22 september 2017 | 10:57
Het Urker college van B en W blijft zich inzetten voor de verhuizing van supermarkt Boni. Over die verhuizing wordt al bijna tien jaar gepraat, maar de Raad van State heeft vorige maand bepaald dat de winkel niet mag verplaatsen naar bedrijventerrein Lemsterhoek. 

Supermarkt groeit uit zijn jasje
De vestiging aan Het Klif is te groot geworden voor de vestigingsplek. Daardoor zijn er problemen bij het laden en lossen en is er niet genoeg opslagplek voor de voorraad. Omwonenden hebben geklaagd over de vrachtwagens.
Volgens de gemeente is Lemsterhoek een goede plaats voor de nieuwe Boni, omdat het niet meer alleen een bedrijventerrein is maar er ook steeds meer mensen wonen. Op dit punt heeft de Raad van State de gemeente terechtgewezen. 

Besloten bijeenkomst
Tijdens een besloten bijeenkomst, waar de hele raad en commissie voor zijn uitgenodigd, heeft de wethouder aangegeven dat hij de 'zaak Boni' wil repareren. Hoe hij dit wil aanpakken, kan een woordvoerder nog niet zeggen. 

Aanpassing structuurvisie
Een optie zou zijn om de structuurvisie aan te passen. Tegen die plannen kan dan opnieuw bezwaar worden gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel