PvdA eist duidelijkheid over Jeugdland Almere Haven

ALMERE
Blijft Jeugdland in Almere Haven nu wel of niet open? Daarover wil de PvdA Almere zo snel mogelijk duidelijkheid van wethouder René Peeters.

Er bestaat al langere tijd onrust over de populaire kinderspeelplaats van welzijnsstichting De Schoor. Jeugdland moet verhuizen en er zou onvoldoende geld zijn om de voorziening op een andere plek voort te zetten.

Medewerkers en inwoners van Almere Haven vrezen dat Jeugdland in Haven daarom verdwijnt. GroenLinks stelde eerder vragen over de kwestie, maar het college van B en W gaf daarop geen duidelijke antwoorden.

Duidelijkheid
De PvdA gaat het onderwerp nu opnieuw aankaarten. Volgens de partij moeten inwoners op korte termijn weten waar ze aan toe zijn. 

reacties (4)

 • Enna

   

  Waarschijnlijk droogt de geldput langzaam op in Almere. Alles wordt in de Floriadeput gestopt en er is geen geld meer voor de bestaande stad en dus ook Jeugdlandjes. Woon nu 26 jaar in 1 wijk. Nog nooit groot onderhoud geweest. Is ook niet bekend wanneer het gepland is. Kinderen donderen op de scheve stoep met hun fietsje(met zijwieltjes) zo het talud in en de voegen tussen de stoeptegels zijn bijna net zo groot als de tegels zelf.De meeste gemeenteraadsleden zitten er alleen maar voor zichzelf en een beetje interessant mee te kletsen en te draaien.Lekker geld uitgeven van de burger voor de meest onzinnige zaken.Hebben waarschijnlijk nooit in de zakenwereld gewerkt. Eerst verdienen, dan investeren en rendement maken.Elke Euro dus omdraaien maar in Almere wordt het met bakken, wat zeg ik, met containers, uitgegeven aan slechte investeringen met negatief rendement. Let op over 5 jaar betalen de burgers 35% meer belastingen voor minder kwaliteit.Stemmen in Januari mensen en kijk niet wat ze beloven maar wat ze beloofd hebben en niet gedaan hebben.

  reageer
 • Hannes

   

  Inderdaad; laat die jeugdland knapen hun gang gaan, die weten tenminste nog hoe ze in samenwerking kunnen bouwen en onderhouden! "En waar geluk van spelen nog zo gewoon kan zijn!"

 • Jan Jaarsma

   

  Bijna helemaal eens met dit pakkende betoog. Alleen stemmen in januari gaat niet lukken. De gemeenteraadsverkiezingen zijn in maart 2018.

 • Van Haven

   

  In eerste instantie werden bewoners gesust met de suggestie dat Jeugdland niet zou verdwijnen, maar verplaatst zou worden. Het zou komen waar nu een bospartij bij de Uithof is. Vervolgens blijft het lang stil En dan blijkt die oplossing opeens helemaal niet zeker meer te zijn. Vindt u het gek dat ik geen enkel vertrouwen heb in de Almeerse gemeenteraad en hun burgerparticipatie een wassen neus vindt? Alleen suggesties en ideeën die in hun straatje passen worden meegenomen, de rest verdwijnt onder tafel.

  reageer
 • .W.

   

  Er zijn over een paar maanden verkiezingen. De PvdA benut nu alle mogelijkheden om gratis aandacht in de media te krijgen. Jeugdland interesseert die PvdA snobs in de gemeenteraad geen bal. Aandacht, daar gaat het om.

  reageer
 • Ron H

   

  Vaag allemaal. Peters die nogal stil blijft in deze case. Herrema die ieder geruststelt en de PvdA fractie die vragen stelt. Het komt op mij over als non communicatie binnen het bestuur van Almere. Praat men wel inhoudelijk met elkaar?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert