Asielzoekerscentra openen de deuren

FLEVOLAND
Belangstellenden konden zaterdag op bezoek bij verschillende asielzoekerscentra in Flevoland. Het publiek kon zo een indruk krijgen van het dagelijkse leven op een azc. Rond 14.45 uur waren er al in totaal meer dan 1.000 bezoekers geweest.

De open dag bij het asielzoekerscentrum in Dronten stond in het teken van ontmoeting. Publiek kon een kijkje nemen in de opengestelde bungalows en in gesprek gaan met de bewoners. Daarnaast waren er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals haarvlechten, henna tatoeages zetten en gedichten maken. Ook werd een film vertoond over het wonen en werken op het azc. Halverwege de middag waren daar al ruim 500 bezoekers geweest.

De open dagen zijn een initiatief van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, het ministerie van Veiligheid en Justitie en Vluchtelingenwerk Nederland. Vorig jaar trokken de open dagen ruim 40.000 bezoekers. In Flevoland deden het azc in Dronten, Almere en Zeewolde mee. Het azc in Luttelgeest kon niet meedoen door werkzaamheden op de locatie. 

reacties (4)

 • dw

   

  heb er gewerkt, zijn nietsnutten, veel drank en geweld vooral in her weekend. zonder fiets uit kampen en met een fiets terug.

  reageer
 • Jan

   

  Dat zul je niet snel zien tijdens een open dag, de waarheid dus..

 • Ed Molenaar

   

  Als je geweest bent begrijp je heel goed waarom sommigen stellen dat azielzoekers het hier beter hebben dan menig ander. Of versoberen of de anderen verbeteren, masr gelijktrekken is wel een must.

  reageer
 • Sonja

   

  Nou, ik zou niet gelijk gesteld willen worden aan een asielzoeker! Geen fatsoenlijk inkomen, geen privacy, geen vrije artsen keuze, een beperktere zorgverzekering dan wij hebben, een avondklok, strenge controle, beperkte bewegingsvrijheid, Joost weet wie wat je al achter de rug hebt..... Nee, voor geen goud zou ik willen ruilen met mijn bijstandsuitkering. Ik ben vorig jaar geweest en heb respect gekregen voor mensen die het soms wel 7 jaar uithouden op een AZC.

 • Wieke

   

  Ik stel juist voor dat PVV'ers er heen gaan en dat zij dan ook écht luisteren naar wat er verteld wordt. Heel wat minder stemmen voor de PVV.

  reageer
 • Azijnzeiker

   

  Ik stel voor aan de wegkijkers om er heen te gaan , allemaal nieuwe stemmen dan voor de PVV.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert