Poldertoren open voor ideeën

EMMELOORD
De Poldertoren in Emmeloord stond zaterdag open voor ideeën. De gemeente hield open dag in de toren en zette er een ideeënbus neer. Bezoekers konden daar hun idee of voorstel achter laten.

De Poldertoren vormt sinds 1959 het hart van de Noordoostpolder en diende decennia lang als watertoren. Tot voor kort zat er op de bovenste verdieping een restaurant in de toren. Dat bedrijf sloot de deuren door aanhoudende lekkageproblemen. De gemeente Noordoostpolder wil van inwoners en ondernemers weten hoe zij tegen de toekomst van de Poldertoren aankijken.

Kleine artistieke bedrijfjes
Veel bezoekers zien de toren als een mooie locatie voor kleine artistieke bedrijfjes. De verschillende verdiepingen zouden ook zeer geschikt zijn als vergaderlocatie. Eén bezoeker wilde het allerliefste dat toerismebureau VVV opnieuw een filiaal opent in de toren.

De gemeente wil de ingediende plannen, ideeën en zienswijzen binnenkort voorleggen aan de gemeenteraad.

reacties (7)

 • Logisch nadenken?

   

  Eerst de VVV weer terug,hoe gek kun je het bedenken om in het centrum van de polder voorlichting en advies weg te halen? Vervolgens maak er een dikwandige glazen serre erom heen ,op de begane grond ,om het statische te doorbreken.Zo en nu de samenwerking zoeken met de beroepsopleidingen om een Patisserie 👨🏻‍🍳te starten met alleen het gebruik van streekproducten. De bovenste etage's geschikt maken voor Bed en Breakfast voor fietstoerisme.Dan kan naast de Toren in het verlengde van het Lindelaantje een Glazen fietsenstalling neer gezet worden. Het is toch een totale aanfluiting dat een piscontainer al jaren gratis reclame staat te makenop de DEEL!Wie wordt hier in de maling genomen?

  reageer
 • Rikus

   

  Gewoon aan 1 kant de fundering wat verzwakken, gaat het vanzelf scheef hangen. Daar zijn ze in Pisa ook niet slechter van geworden!

  reageer
 • Polderboer

   

  Als de inwoners nu pas hun inbreng mogen geven over de poldertoren heb ik een paar zaken die eerst recht gezet moeten worden. Alle gemaakte kosten verhalen op de wethouders die dit geld verslindende project tot stand hebben gebracht. Als ze de rekening tot de laatste cent betaald hebben krijgen ze geen wachtgeld meer. Dan de oplossing voor de poldertoren, Maak er dan een gemeentehuis van, passen genoeg ambtenaren in om de polder te kunnen bestieren. Kan bestaande gemeentehuis plaats maken voor een mooi centrumpark voor cultuur evenementen.

  reageer
 • Karel

   

  Dit gemeentebestuur heeft bewezen (Provast, Stephan Visser) en tot nu toe € 5 miljoen met de Poldertoren te hebben en die vraagt om ideëen aan de inwoners? Willen de inwoners de schuld krijgen van nog hogere verliezen? Naar mijn mening heeft u meer recht op een ander gemeente bestuur dat wel ideëen heeft voor de torentje geld opbrengen.

  reageer
 • Pieter

   

  Laten ze er streekomroep luister527 inzetten met hunnstudio. Mooi plek voor de zendantennes van de omroep en tevens meteen zender in eigen beheer. Dit in plaats van een andere lokatie voor hun antenne en zender.

  reageer
 • Frank

   

  Wat is 527? Nooit van gehoord. Parodie op 538 ofzo?

 • Schaapjes

   

  Hebben ze die nog? Ik ontvang wel Urk fm hier maar op 105.2 is het muisstil

 • laat alle reacties zien
 • NOP-lover

   

  Ik zou het goed vinden als het wordt gebruikt als opvanglocatien voor vluchtelingen. Op dit moment heeft het toch geen functie en daarmee voorkom je ook nog eens bevolkingskrimp in de polder.

  reageer
 • Jur

   

  Die zijn wel wat lekkage gewend.

 • Lasse

   

  Slopen dat lelijke ding

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert