Expeditie Marker Wadden massaal bezocht

LELYSTAD
Ruim 4.000 mensen hebben het afgelopen weekeinde de Marker Wadden bezocht. Natuurmonumenten stelde de eilanden in aanleg bij uitzondering open voor het publiek.

Bezoekers werden met ingehuurde veerboten vanuit Lelystad naar de nieuwe eilanden gebracht. Op de Marker Wadden zelf gaven medewerkers van Natuurmonumenten tekst en uitleg over het ontstaan van de eilanden.

De kunstmatige eilanden in het Markermeer worden aangelegd om de natuur in het gebied te stimuleren. Het was voor de tweede keer dat het publiek de Marker Wadden kon bezoeken. 
Tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer afgelopen voorjaar was er een stembureau ingericht op de eilanden. Ook toen werden de Wadden massaal bezocht.

 


reacties (2)

 • lelystedeling

   

  Ga door met polderen van het gehele Markermeer en leg daar het nieuwe vliegveld aan. Hiermede worden de problemen naar voren gebracht tijdens de Lely-lezing woensdag jl. in het Provinciehuis door een planoloog en door een bioloog in een keer opgelost. Spreker 1: verplaats heel Schiphol naar de polder Spreker 2: wees zuinig op de kostbare landbouwgrond

  reageer
 • fam jan meijerink

   

  een prachtige dag met de kleinkinderen en kinderen een fantastisch gebied

  reageer
 • Boels

   

  Jammer dan, het wordt een voor publiek ontoegankelijk gebied. Wil het natuur worden en blijven dan moet NM er in de toekomst wegblijven. Er is al teveel schade aan de natuur toegebracht.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert