Aanleg rotonde aangevochten bij de rechter

EMMELOORD
Omwonenden, die vinden dat een nieuwe rotonde in Emmeloord niet pal voor hun deur moet komen te liggen, stonden vandaag voor de rechter. De gemeenteraad van Noordoostpolder keurde de aanleg goed, maar de omwonenden zijn het daar niet mee eens.

De rotonde is gepland op de kruising van de Espelerlaan, Koningin Julianastraat en Onder de Toren. De direct omwonenden willen het verkeersplein een paar meter verschoven hebben, zodat ze er minder last van hebben. Nu komen hun uitritten uit op de rotonde.

De omwonden zeggen dat de aanleg van de rotonde is gebaseerd op een oud plan voor de herinrichting van het centrum. Dat plan is van tafel en dus zou er ook opnieuw naar de verkeerssituatie en de aanleg van de rotonde gekeken moeten worden, vinden de betrokkenen.

De gemeente stelde dat het besluit om de rotonde aan te leggen al jaren geleden is genomen en dat ook de Raad van State de aanleg heeft goedgekeurd. De aanleg zou de verkeersveiligheid ook ten goede komen. Nu is het erg onoverzichtelijk op de kruising.

De rechtbank doet over zes weken uitspraak.

reacties (18)

 • Wat een onzin

   

  Dat wordt nog langer wachten

  reageer
 • Sjaak

   

  Ja helemaal gelijk heb je. Maar is het niet zo dat als iedereen zich aan de regels houd dat er dan ook geen ongelukken meer gebeuren daar op die kruising? Dan hoeft die rotonde ook niet meer . Slimme opmerking neptunus. Dit moet de gemeente weten dat dat de oplossing is.

  reageer
 • Kees

   

  Over een jaar is die rotonde er nog steeds niet

  reageer
 • Logisch nadenken?

   

  Zeker ,deze bewoners hebben een gerechtvaardigd argument! Het meest verbazende zijn de geheimzinnige besprekingen met de vertegenwoordiging van het bedrijf Sinke.Het eeuwige voortslepende overleg is dan ook geen geheim meer mede gelet de tijd die het geheel bestrijkt.Een simpele oplossing lijkt de gemeente niet te passen om er een ovale rotonde te realiseren.Waar elders geen probleem van gemaakt wordt blijkt hier in Emmeloord niet te kunnen!Met geeft liever tonnen uit aan het boergolfclub om een vuilnisbult te ontwateren die voorlopig nog ligt te vergisten.Dus de vuilniszakken zijn letterlijk nog in beweging.

  reageer
 • zomaariemand

   

  Ik rij dagelijks over dit punt en het is inderdaad een waardeloos punt, en dan heb ik het nog niet eens over de veiligheid. Ik snap heel goed dat ze hier een rotonde willen hebben. Het enige wat ik niet begrijp is dat ze de rotonde niet een paar meter opschuiven of het braak liggende terrein. Dan zijn de bewoners tevreden en de gemeente heeft hun rotonde. Als Sinke hun pand daar neer win zetten gaat het er, neem ik aan, om dat ze centraal liggen aan een weg waar ze op vallen. Als de gemeente de rotonde opschuift, en Sinke schuift iets mee, waar is dan het probleem? Ik snap de bewoners wel, die zien hun woning prijs wel dalen met die rotonde in je voortuin, en wie gaat dat vergoeden? Beiden kanten is wat voor te zeggen, waarom niet samen om tafel voor een oplossing die voor beiden partijen werkt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Mag ik vragen waar dit op slaat? Zegt zij dat ze zich niet aan de regels houd? Zij geeft aan dat de gemeente WEER een onveilige situatie gaat laten maken. Dus deze opmerking vraagt om uitleg

  reageer
 • Piet

   

  Ik hoop dat omwonenden hun gelijk krijgen. Gemeente heeft deze gevaarlijke kruising zelf gemaakt , toen is er ook protest geweest en niet naar geluisterd. Nu wil men weer als kleine kinderen hun zin weer door drijven . Een paar meter opschuiven is alles opgelost. Zijn de bewoners tevreden. Word het gevaar ook HELEMAAL opgelost. Dus wat de bewoners zelf ook beweren , hun willen ook een veilige rotonde maar 1 die een paar meter is opgeschoven is dus ook veilig voor de bewoners veilig is.

  reageer
 • Neptunus

   

  U hebt zich gewoon aan de verkeers regels t houden als u van uw oprit de weg op gaat.

  reageer
 • Ron H

   

  Kan de aannemer fijn vertragingsschade claimen?

  reageer
 • Marianne

   

  Klopt helemaal. Veiligheid voor jullie maar ook voor ons. Als ik bijna niet normaal kan wegrijden van de oprit , dan breng ik mezelf maar ook zeker jullie in gevaar. Dus ik ben blij dat je zegt dat veiligheid voorop moet staan. Fijn dat dit inzicht er is.

  reageer
 • Rotonde Henkie

   

  Polderaar welke bezwaren lokt de opschuiving van een paar meter volgens jou dan uit.? Sinke zegt al sinds 2008 dat hij de grond wil afnemen op de oude CWI lokatie.Uiteraard onder voorwaarde van de toen geldende spelregels. Ik zeg u dat Sinke daar niet gaat bouwen,maar u weet vast beter. Bovendien zijn de aanwonenden niet tegen een rotonde,maar wel dat deze te dicht op de woningen komt te liggen,terwijl opschuiven lastig schijnt te zijn volgens de gemeente. Weet je polderaar hoe ze dat tegenwoordig omschrijven,ze noemen het passend organiseren. Oh ja en dit College roept al sinds 2010 dat het doorgaande vrachtverkeer terug gedrongen gaat worden. Kenners zeggen nu al dat deze rotonde onaantrekkelijk word gemaakt voor vrachtverkeer,maar er moeten wel bussen langs van 15 meter. Ook dit valt onder de noemer passend organiseren. Ik hou m,n hart vast ,als ik zie met welke snelheid het Noord- Zuid verkeer deze rotonde straks gaat passeren.

  reageer
 • Pieter

   

  Daar gaan we weer. Houdt dat gezever dan nooit eens een keer op?

  reageer
 • Polderaar

   

  Gewoon lekker doorgaan. Wordt al jarenlang over geëmmerd. Nu opschuiven lokt weer andere bezwaren uit. Gevolg is dat er over 10 jaar nog geen verbetering van de verkeersveiligheid is. Kan uiteindelijk niet iedereen naar de zin gemaakt worden. Dan zouden we nu nog in plaggenhutten wonen. Bewonersinspraak prima, maar in deze gaat de veiligheid even voor.

  reageer
 • We blijven maar zeuren..Het plan ligt er al jaren, waarom toen niet gereclameerd?

  reageer
 • Daar ben ik ook erg benieuwd naar.

  reageer
 • Onder de Toren

   

  Interessant: je legt als gemeente zelf een onverzichtelijke kruising aan. En vervolgens gebruik je je eigen misbaksel als argument om iets heel anders neer te leggen vlak voor de deur van je bewoners.

  reageer
 • Jef de Vries

   

  Betekent dat nu uitstel met 6 weken van de aanleg. Graag nadere verduidelijking graag Omroep Flevoland

  reageer
 • Peter

   

  Het spul staat al klaar achter het hek

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert