Politie onderzoekt verkeersruzie met kapmes

ALMERE
De politie onderzoekt een verkeersruzie in Almere, waarbij een bestuurster een man met een kapmes heeft bedreigd. 

Op een dashcam-filmpje op Dumpert is te zien hoe de vrouw na een woordenwisseling het grote mes uit haar kofferbak haalt. De vrouw was kort daarvoor boos uitgestapt, omdat ze vermoedelijk vond dat de auto achter haar onvoldoende afstand hield. De vrouw bedreigt de automobilist en daagt hem uit om uit te stappen.

De ruzie speelde zich af op de Vincent van Goghstraat, in de buurt van het spoorviaduct over de Hoge Vaart. Het is niet bekend wanneer de video is opgenomen.

Volgens de politie heeft de vrouw zich inmiddels op het politiebureau gemeld. Dat gebeurde nadat het filmpje vrijdag in het tv-programma Pauw was getoond. Volgens een woordvoerder was de verkeersruzie voorafgaand aan de uitzending van Pauw niet bij de politie bekend.

De politie heeft een verklaring van de vrouw opgenomen. De recherche onderzoekt de zaak verder. Er is nog geen aangifte gedaan.

reacties (10)

 • pieter de oude

   

  primitief wapen, in de tijd van pistolen en uzi's

  reageer
 • kees d.

   

  Er bestaat wel een snelheidsbeperking voor de maximum snelheid en niet voor de minimum snelheid binnen en buiten de bebouwde kom. Daar zit de filmer als zovelen fout. Ja dat kapmes valt onder de wapenwet en ermee dreigen is strafbaar. Dus zitten beiden goed fout.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Haha, gerommel in suburbia, compleet met grijze Astra.

  reageer
 • Lexxie

   

  Typisch de omgangsvormen die je alleen maar in het afvoerputje kan vinden. Het kan in Almere.

  reageer
 • Pzaal

   

  Dit zou je buurvrouw maar zijn. Wil ook niet weten welke wijk ze woont.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • RvL

   

  Euh.....ik ga met de auto weg en ik neem een machete mee? Serieus? Alleen daarom al direct vastzetten en voor laten komen!

  reageer
 • John

   

  Je mag daar sowieso maar dertig per uur, dus waarom heeft die fimert zo'n haast. Dashcam in je auto, dus denken altijd gelijk te kunnen krijgen. Tja, en dan kom je iemand tegen die zich niet achter een cameraatje wil verschuilen, maar het even als bozevolwassenen onder elkasruit wil schreeuwen. Niet al te toer om dan in je autootje te blijven zitten.

  reageer
 • Hans

   

  Zodra die 'mevrouw' instapt zit de vering van dat autootje al op zijn max. Dan moet je dus heel voorzichtig over de verkeersdrempels heen. Lijkt me wel irritant om daar achter te rijden, met name omdat 'mevrouw' niet goed rechts houd en daardoor niet kan worden ingehaald. Om dan ook nog eens zo te reageren verdien je het wel om als tokkie te worden aangemerkt.

  reageer
 • Faerie

   

  Nou, als je het filmpje ziet en de achtergrond hoort van de filmer en zijn weggedrag ziet.. ik zou het bijna gaan begrijpen... die gast met die dashcam heeft echt heel erg geen recht van spreken. Als iedereen zich nou gewoon eens normaal ging gedragen in het verkeer, gewoon doen wat je geleerd is, de regeltjes gewoon volgen. Anticiperen, elkaar de ruimte geven, niet hoeken, niet kleven, niet klieren, dan worden de kortere lontjes van tegenwoordig ook niet aangestoken.

  reageer
 • Wieke

   

  Hoe kun je zo'n reactie nou begrijpen? Bumperkleven is irritant en gevaarlijk, maar op iemand afstappen met een kapmes is compleet gestoord. Sowieso moet je niet ingaan op klierig gedrag van de ander, dan stopt het vanzelf.

 • Emmeloorder

   

  Dus omdat de filmer niet helemaal netjes was, is het terecht dat hij en zijn kind(eren) worden bedreigd met een enorm kapmes? Volgens mij is het verboden om zulk soort wapens in de auto te hebben, laat staan ermee te zwaaien en te bedreigen!!

 • Rik

   

  Precies. Logisch dat je je kapmes uit de kofferbak pak. Uhum.

 • Jerry

   

  Iemand die zo doet heeft geen rijbewijs nodig. Invorderen dus.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert