Gemeente gaat jongeren uit de bijstand helpen

NOORDOOSTPOLDER
Het aantal jongeren in Noordoostpolder dat in de bijstand zit, moet omlaag. Dat vindt de gemeente Noordoostpolder. Er wordt ruim 400.000 euro uitgetrokken om dat voor elkaar te krijgen. Maandagavond heeft wethouder Hennie Bogaards hiervoor haar plannen gepresenteerd. Hoewel de gemeenteraad officieel nog akkoord moet gaan, lijkt een meerderheid de plannen te steunen.

De gemeente gaat samen met het onderwijs vroegtijdig contact leggen met jongeren die dreigen hun school niet af te maken. Daarnaast wordt jeugd die moeite heeft met het vinden van een baan begeleid naar werk. Hierbij wordt ook het bedrijfsleven ingeschakeld. Het project loopt tot juli 2019.

De aanpak is gericht op inwoners van 18 tot 27 jaar. De afgelopen jaren is het aantal jongeren dat een beroep doet op de bijstand in Noordoostpolder gestegen. 

reacties (9)

 • Lol

   

  Gewoon geen uitkering meer geven dan gaan die raddraaiende bierzuipers vanzelf weer aan het werk.

  reageer
 • bouke

   

  Hennie Bogaard heeft weer super ideen, en wat komt er van alleen maar ellende, dus op krassen

  reageer
 • Nepotist

   

  Ben heel benieuwd hoeveel van die 400.000 direct uitgegeven wordt aan opdrachten voor bevriende bedrijfjes......

 • Ja polderboer gaan we ook landbouw toeslag er af halen nl jonger aan nemen en geen Polen om dat die goed koper zijn en vooral vast werk niet voor 1 maand maar uit zicht op vast is nu te flex

  reageer
 • En over Polen gesproken in Polen verdienen ze gemiddeld 250 euro permaand is 800 euro al gouw veel als ze iedereen nou eens gelijk betalen hebben we veel gewonnen wand je word niet aangenomen te duur ze hebben liever Polen die nog geld moeten inlever bij het uitzendbureaus zorg voor een goed beleid op bedrijven binnen halen dan komt er meer werk wand werk in de nop is weinig

  reageer
 • Uhm...

   

  Zou het over het algemeen niet gewoon logisch moeten zijn om te willen werken ipv je hand ophouden. Los van of je er rijker in geldt van wordt. Gewoon omdat het je eigenwaarde verhoogt en je geest verrijkt. En de specifieke gevallen bij wie het niet lukt een helpende hand geven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Omgekeerde wereld. Beter dat geld bezuinigen op de uitkeringen van diegene die niet voldoende gemotiveerd solliciteren. Petje op, of andere dingen die je kans op een baan verminderen bij sollicitatie gesprek, hup korten! Hoezo geld bij!

  reageer
 • kees d.

   

  Is het niet zo dat je geen recht op bijstand hebt als je nog thuis woont in de leeftijd van 18 tot 27 jaar? Dit krijg je met VVD in de regering.

  reageer
 • Polderboer

   

  Wordt het niet gewoon eens tijd om het toepassen van toeslagen en uitkeringen eens aan te pakken zodat het loont om te werken en niet thuis je hand op te houden. Bij deze geef ik direct aan dat degene die vanwege lichamelijke of geestelijke beperking niet kunnen een speciale regeling moeten krijgen, vele van deze willen wel enige uren wat doen, dat zijn de bikkels van de maatschappij die zeker een kans verdienen.

  reageer
 • Jan

   

  Die regeling is er al, de WAO of WIA bijvoorbeeld..

 • Stevie

   

  Je hebt helemaal gelijk ! De NOP zit vol met hardwerkende Polen die hiernaartoe zijn gekomen om iets te verdienen, terwijl onze eigen jongeren uit de patatgeneratie te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken.

 • Harry Klein

   

  Nog niet zo lang geleden kreeg je gewoon een schop onder je kont! Werk is er genoeg, de wil ontbreekt te vaak.

  reageer
 • Zo Dan!

   

  Dit meen je toch niet. Laat de overhead zich eens inzetten voor de werkenden en die 'belonen' met lastenverlichting in plaats van diegene die te beroerd zijn om te werken steeds te pamperen....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert