Jan Gras gaat meer programmeren

LELYSTAD
Jan Gras legt zijn functie als artistiek directeur van het Agora Theater in Lelystad neer. Hij gaat zich als programmeur uitsluitend richten op het programmeren voor de Agora, 't Voorhuys in Emmeloord en de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) in Almere.

Gras werd eind 2008 directeur van de Agora. Vorig jaar werd hij programmeur voor 't Voorhuys en sinds enkele maanden is hij assistent-programmeur bij KAF. Het Almeerse theater heeft Gras gevraagd of hij vaker beschikbaar is. 

Deze gecombineerde functie voor drie theaters laat zich moeilijk verenigen met de functie van artistiek directeur in de Agora, zo vinden directie en bestuur van het Lelystadse theater. Daarom draagt Jan Gras zijn directietaken over aan Richard Wijnveldt. Die is vorig jaar als zakelijk directeur aangesteld. Wijnveldt krijgt hiermee de functie van algemeen directeur, waarmee de leiding van Agora weer in handen is van één persoon.

 

reacties (2)

 • HH

   

  Goed nieuws voor Lelystad. Doe die voorstellingen waar niemand op zit te wachten maar in KAF en 't Voorhuys. Agora voodaan alleen nog maar populaire voorstellingen als cabaret/comedians en filmvoorstellingen. Kan die schuit van bijlagen daarna verkocht worden aan een commerciële marktpartij. Van directeur naar assistent-programmeur... De gemeente heeft hem jarenlang de hand boven het hoofd gehouden. Hoe kan dat toch?

  reageer
 • Flex

   

  Dat werd tijd... als directeur is gewoonweg waardeloos. Agora eindelijk uit de rode cijfers?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert