Delegatie uit Libië bestudeert omslag lokale economie

URK
Een groep burgemeesters en wethouders uit Libië brengt woensdag een bezoek aan Urk. De buitenlandse delegatie komt bekijken hoe de lokale economie op Urk zich de afgelopen jaren heeft verbreed, van hoofdzakelijk visserij naar allerlei maritieme activiteiten.

De Libiërs zijn in Nederland op uitnodiging van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het door oorlog en onrust getroffen land krijgt sinds twee jaar ondersteuning van de VNG bij het opnieuw opzetten van lokale overheden en het herstarten van de lokale economie. Omdat daarbij soms een omslag gemaakt moet worden, wordt nu in Nederland inspiratie opgedaan.

De Libische delegatie spreekt niet alleen met burgemeester en wethouders van Urk, maar brengt ook een bezoek aan de Maritieme School en aan de Visserij Combinatie Urk.

reacties (5)

 • Henk

   

  Altijd goed om mensen uit een bevriende dictatuur uit te nodigen......hoe onnozel kan je zijn als gemeente. Over een paar maanden staat een van deze vertegenwoordigers voor het gerecht wegens schending van mensenrechten maar gelukkig hebben we dan de fotos nog met onze eigen bestuurders er trots naast

  reageer
 • Jaap

   

  Wat kan Libië nu leren van wethouder Geert Post. Een ongelofelijke missie.

  reageer
 • Jan

   

  Vergeet Lockerbie niet, nooit! Libië is af.. En ja, bevolking stond te juichen toen.. Collectief geheugen is wederom uitgeschakeld. Wat mankeert sommige mensen toch, is dit de andere wang toekeren ofzo?

  reageer
 • Freek

   

  Dat is wel bijbels, om je andere wang toe te keren

 • Jan

   

  Toch hopen dat dit reisje niet wordt gecombineerd met een asielaanvraag.. Lachwekkend dat duizenden kilometer wordt gereisd om in Urk te gaan koekeloeren, onder het motto studie. Beetje gluren naar de visafslag, voor een land gebukt onder een burgeroorlog dankzij de Arabische lente.. Onverkoopbaar verhaal.

  reageer
 • Desiree

   

  Ben benieuwd hoe het gaan zal morgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert