Gemeente wil goedkopere kunstverhuurder

DRONTEN
Het college van burgemeester en wethouders in Dronten wil nieuwe kunst in de vergaderzalen van het gemeentehuis. De kunst die er nu hangt, is te duur en het college wil daarom met een nieuwe kunstleen in zee gaan. De aankomende jaren is 800 euro per jaar begroot voor kunsthuur. 

De nieuwe kunst komt van G-art. De werken worden gemaakt door gehandicapten of mensen met psychische problemen. "Wij zijn heel blij dat de gemeente kunst voor de vergaderzalen wil huren. Dan krijgen veel mensen het te zien en moeten ze er iets van vinden. Best spannend", vertelt de eigenaar. G-art verhuurt al kunst aan de gemeente maar nog niet voor in de vergaderzalen. Ook de gemeente Zeewolde huurt kunst van de organisatie.  

In het gemeentehuis staan en hangen geleende werken waar jaarlijks geld voor betaald wordt. De kunstuitleen waar ze nu vandaan komen is te duur. Daarom is door het college voorgesteld om voor andere verhuurder te kiezen.

Geen nieuwe kunst
Naast het kiezen voor een nieuwe kunstuitleen worden ook andere mogelijkheden genoemd. Zo is het mogelijk om in 2018 geen nieuwe kunst meer te hebben in het gemeentehuis. Verder staat er nog kunst in de kelder maar die is volgens het college wel van lage kwaliteit. 

 

reacties (4)

 • Ed Molenaar

   

  Extreem veel kunstsubsidies uitgeven en er dan niet eens iets voor op de muren voor terugkrijgen...

  reageer
 • John

   

  En de auto met chauffeur wordt ook ingeruild voor een tuktuk met een asielzoeker die werkervaring op moet doen, de ramen worden wat schever in de sponningen gezet zodat een goede regenbui de glazenwasser overbodig maakt en personeel neemt voortaan de eigen knijpkat mee, dat bespaart lampen en elektriciteit. Kom op zeg, hang dan niets aan de muur en verkoop dat concept als kunst.

  reageer
 • Hans

   

  Kunst in de kelder van lage kwaliteit past prima bij dit college en directie want die zijn al jaren van lage kwaliteit. Als ze kunst willen vervangen begin dan met de drie minne kunstenaars Aat de Jonge, Ton van Amerongen en directrice Gosselink. Dit zal de sfeer in het gemeentehuis echt verbeteren.

  reageer
 • Ron

   

  Kan de burgemeester niet wat schilderen?

  reageer
 • pieter de oude

   

  of die wachtgeld-jongens.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert