Lowlands zorgt niet voldoende voor gehandicapte bezoekers

BIDDINGHUIZEN • Di 26 september 2017 | 20:03 • Dinsdag 26 september 2017 | 20:03
De optredens van Lowlands zijn slecht bereikbaar voor gehandicapten en er zijn niet genoeg aangepaste toiletten. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente Dronten, na vragen van GroenLinks. 

De organisatie van Lowlands herkent zich niet in de resultaten van het onderzoek. "De feedback die wij krijgen van mensen in bijvoorbeeld een rolstoel is altijd heel positief", vertelt een woordvoerder. Voor alle grote tenten op het terrein zijn speciale plekken voor mindervaliden, alleen voor de kleine tenten is dat "gewoon onmogelijk om te doen". Ook zegt de woordvoerder dat er genoeg sanitair is voor mensen met een beperking. 

Uit het gemeentelijke onderzoek blijkt dat het festivalterrein zelf wel goed bereikbaar is voor mindervaliden. Er is onder meer gekeken naar de veiligheid, de toegankelijkheid en of er voldoende aangepaste toiletten zijn. 

Andere festivals 
In het onderzoek komt verder naar voren dat zowel Opwekking als Defqon.1 hun voorzieningen voor minder valide mensen wel op orde hebben. 



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel