Man gedraagt zich verdacht bij basisschool

ALMERE
De politie heeft dinsdag een man aangehouden die zich verdacht gedroeg bij een basisschool in de Almeerse Muziekwijk. 

Een passant vertrouwde het niet en belde de politie. Omdat het om een melding bij een basisschool ging, rukte de politie met meerdere auto's uit. Bij een zoektocht in de buurt werd de man aangehouden. 

Later bleek dat hij kort daarvoor al bij een andere basisschool naar binnen was geweest. Daar heeft de man volgens de politie een tas met spullen gestolen. 

reacties (3)

 • Pieter

   

  Op de basisschool waar ik heb gewerkt werden na aanvang van de lessen de buitendeuren op slot gedaan. Alleen de directeurskamer was toegankelijk van buitenaf. Toen werd gezegd dat wij "de kinderen opsloten". Ik sta = dwars tegen die vox populi in = nog altijd achter ons besluit van toen.

  reageer
 • Claartje

   

  U heeft natuurlijk helemaal gelijk. Volgens mij gaat al bij veel scholen de deur gewoon dicht Echt op slot kun je trouwens vermijden door een slot waarbij je de deuren vanbinnen uit wél gewoon kunt openen, zal ook moeten van de brandweer. Ik vraag me wel af, laten de vox populi hun deuren thuis ook open?

 • Tuuk

   

  Deuren op slot doen is gevaarlijk! Op de basisschool van mijn kinderen ging de deur dicht maar niet op slot! Deze was als hij in het slot viel van buiten af niet open te maken! Denk ook niet dat dit in het kader brandveiligheid toegestaan is, om de deuren af te sluiten! En kan mij dan ook heel goed voorstellen dat ouders dit niet accepteren!

 • pieter de oude

   

  Vroeger hadden scholen een conciërge die de boel in de gaten hield, tegenwoordig is alles openhuis.

  reageer
 • Desiree

   

  Dat is helemaal niet zo. Geen enkele lagere school had ooit een eigen conciërge. Dit zou een FTE extra zijn op een bemanning 6 of 7. Daar was helemaal nooit geld voor.

 • Dafne

   

  Ik ken uit mijn jeugd geen één basisschool met een conciërge. Directeur had je toen ook al niet, de leraar uit de zesde (altijd een man) deed de leiding erbij.

 • Sem

   

  Goede actie van de melder!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert