Nest agressieve hoornaars weggehaald

ALMERE
Het nest hoornaars in het Kotterbos bij Almere is weggehaald. Het bleek te gaan om Europese hoornaars. In eerste instantie werd gedacht aan Aziatische hoornaars, die zeer gevaarlijk zijn voor bijen. Imkers hoeven zich nu dus geen zorgen meer te maken. 

De grote wespen gedroegen zich zeer agressief. Bovendien zat het nest bij een populaire fiets- en wandelroute. Volgens boswachter Mikal Folkertsma was het daarom geen optie om de dieren te laten zitten. 

Het nest werd ontdekt door een vrouw die met haar honden door het Kotterbos liep. De viervoeters werden aangevallen en gestoken.

De Aziatische hoornaar hoort niet thuis in Nederland, maar is vorige week voor het eerst gesignaleerd. Dat was in Zeeland. 

 

reacties (5)

 • Ksnapernietsvan

   

  Waar zijn die huichelachtige dierenvrienden nu? Als er een kippenschuur afbrand dan vallen ze hier overelkaar heen met de verschrikkelijkste onzinteksten richting de ondernemer en nu er net zoveel Hoornaars door toedoen van de mens vermoord worden zie en hoor je ze niet.... Of zouden ze alleen maar ondernemertje willen pesten en gaat hun dierlievendheid helemaal niet zover.... stelletje huichelaars!

  reageer
 • Dhe

   

  Imkers zijn niet blij met Aziatische hoornaars, deze vallen actief de korven aan. Of europese hoornaars dat doen, weet ik niet. Wel weet ik imkers die ze liever niet in de buurt van hun korven zien.

  reageer
 • Diforno

   

  Belachelijk. Deze grote wespen doen de mens in principe niets. Ze moeten wel heel erg uitgedaagd worden. De berichtgeving is overigens ook onjuist en bangmakerij. Er zal geen imker zijn die blij is dat een dergelijk nest uit het ecosysteem geplukt wordt. Zwakke berichtgeving en zwak handelen.

  reageer
 • AA

   

  Ben benieuwd wat voor actie 'onze' dierenvrieden nu weer op poten gaan zetten. Een wake? of gaan ze met gedenkbordjes staan waar het nest zat? of worden er bloemen langs het fietspad gelegd?

  reageer
 • .W.

   

  hoeven imkers zich geen zorgen meer te halen ???? omroep flevoland halen ze zorgen dan ???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert