Boot gezocht voor intocht Sinterklaas

EMMELOORD • Wo 27 september 2017 | 11:16 • Woensdag 27 september 2017 | 11:16
De organisatie van de Sinterklaasintocht in Emmeloord zit met de handen in het haar. Er is namelijk geen boot voor de intocht. Een oproep op Facebook werd veel gedeeld, maar er is nog geen oplossing.

Jarenlang kwam Sinterklaas zelfs met twee boten aan in Emmeloord. Een grote boot met daarop Sint en daarachter een pakjesboot. Die pakjesboot kwam uit Kraggenburg, maar is verkocht en vaart nu in het buitenland. Het grotere schip was van de familie Bootsma, maar zij zijn verhuisd naar Lemmer. En daar wordt het schip nu ook gebruikt bij de plaatselijke intocht.

Er is een noodscenario voor de organisatie. Er kan een schip uit Urk geleend worden, maar begin november wordt pas duidelijk of dit schip beschikbaar is. Vorig jaar ging dat mis en was er geen schip om Sinterklaas te onthalen. Dit jaar wil Stichting Evenementen en Promotie Noordoostpolder dat voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel