Sanering asbestdaken Tjalk legaal uitgevoerd

LELYSTAD
Het vervangen van twee asbestdaken in de wijk Tjalk in Lelystad is legaal gedaan. Dat is gebleken uit onderzoek van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV).

Bewoners moeten voordat ze hun asbestdak willen vervangen, weten of er mussen of vleermuizen onder hun dak zitten. Die zijn namelijk beschermd zijn door de Wet Natuurbescherming. Uit het onderzoek van de OFGV is gebleken dat het bij deze adressen voor de sanering is uitgezocht.   

Begin deze maand was er veel onduidelijkheid bij de provincie en de gemeente Lelystad. ​De sanering van asbestdaken in de Tjalk was namelijk begonnen zonder ontheffing van de provincie. Die moet controleren of de Wet natuurbescherming wordt nageleefd. 

Groot onderzoek voor heel Lelystad 
Volgens een woordvoerder van de provincie zijn de adressen waar het over gaat, meegenomen in een groot onderzoek van de gemeente. Die wil een ontheffing voor de hele stad krijgen. Daarvoor laat ze onderzoek doen door Landschapsbeheer Flevoland naar de aanwezigheid van mussen en vleermuizen. Het is nog niet duidelijk wanneer dat onderzoek afgerond is.  

 

reacties (1)

  • Dat gaat toch nergens over, verplicht worden je dak te vervangen. Maar "oh nee mussen/vleermuizen" dak vervangen mag ineens niet meer... Maareh hoe zit het met het gezondheidsrisico voor die mussen en vleermuizen eigenlijk, zo dicht op het asbest..?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert