Boomstammen voor sociale organisaties

ALMERE • Wo 27 september 2017 | 14:00 • Woensdag 27 september 2017 | 14:00
Wethouder Froukje de Jonge heeft woensdagmiddag een aantal boomstammen overhandigd aan sociale organisaties in Almere. De bomen zijn gerooid op het Weerwatereiland. Ze moesten plaatsmaken voor een bomentuin van de Floriade. Het gaat om essen en populieren met een gemiddelde lengte van 2,40 meter en een doorsnee van ongeveer 40 centimeter. 

Sociale organisaties
Sociale initiatieven die zich bezighouden met houtbewerking konden voorstellen indienen voor het gebruik van het hout. Achttien organisaties gaven gehoor aan de oproep van de gemeente.

Meubels en totempalen
De meeste boomstammen gaan naar de VG Coalitie en Kwintes/Groen en Meer. Deze organisaties willen het hout gaan gebruiken voor projecten die mensen op weg naar werk helpen. Ook samenwerkingsverband Carre pour travail/Just Motivate/Nu jij en De Witte Olifant kregen boomstammen. Zij gaan met het hout onder andere bankjes, meubels en totempalen maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel