Half jaar cel voor witwassende broers

ALMERE • Wo 27 september 2017 | 14:39 • Woensdag 27 september 2017 | 14:39
Drie broers uit Almere en Amsterdam moeten een half jaar de cel in voor het witwassen van enkele tonnen tussen 2009 en 2011. Ook moeten zij een auto en twee woningen inleveren. Dit heeft het gerechtshof in Leeuwarden woensdag bepaald.

Mercedes en huizen
De mannen rekenden onder meer een Mercedes van een ton bijna volledig contant af. Dat geld was volgens de broers afkomstig van hun inmiddels overleden vader. "Een zeer rijk man", zo verklaarden ze twee weken geleden bij de behandeling van de zaak. De huizen werden gekocht met valse werkgeversverklaringen, waarbij de broers elkaars werkgever waren.

Wietplantage
In 2011 trof de politie in de woning van een van de broers een wietplantage aan. Het viertal ontkende in het gerechtshof elke betrokkenheid. De woning was volgens hen onderverhuurd aan iemand anders.

Hogere straf
De straf valt voor twee broers fors hoger uit. Zij kregen in 2014 bij de rechtbank werkstraffen van 120 en 240 uur. In 2015 werd de derde broer tot acht maanden veroordeeld. Een vierde broer werd door het hof vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Hij was bij de rechtbank ook al vrijgesproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel