Flevoland wordt Regenboogprovincie

FLEVOLAND
Flevoland is per direct een Regenboogprovincie. Een meerderheid in Provinciale Staten heeft daarover woensdagavond een motie aangenomen. Drenthe, Gelderland en Groningen hebben zich al eerder uitgeroepen tot Regenboogprovincie.

In een Regenboogprovincie staan de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders hoog in het vaandel. Het provinciebestuur gaat meer doen om de gelijke behandeling van deze zogeheten LHBTI'ers te stimuleren. Ook zal in de communicatie vanuit het provinciehuis worden uitgedragen dat alle burgers in de provincie gezien en gewaardeerd worden. Flevolandse gemeenten worden aangespoord om hetzelfde te doen. 

Van de zes Flevolandse gemeenten is alleen Lelystad aangesloten bij het landelijke project Regenboogsteden. 
 

reacties (12)

 • meisje 16 jaar

   

  Geschokt dat deze verandering nu pas in Flevoland plaatsvind. Dat in andere delen van de wereld homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders nog niet worden geaccepteerd is al zorgwekkend en niet hoe het hoort. Maar ik dacht dat we in Nederland wel zo ver waren gekomen dat wij deze mensen accepteren voor wie ze zijn. Ik dacht dat wij wel verder voorliepen over dit onderwerp. Helaas, toch een beetje onderschat dat dit onderwerp nog steeds bespreekbaar moet worden gemaakt. Ik ben nog niet zo oud (16) en ben dus geboren in een tijd waarin er nauwelijks meer gehaat wordt op homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Daarom vind ik dit al helemaal apart om te zien. De provincie waarin IK woon, pakt nu pas de regenboogvlag in zijn hand. Zeer teleurgesteld.

  reageer
 • HH

   

  Als je denkt dat er nauwelijks meer gehaat wordt op deze groep, dan heb je het mis. Een groot deel van onze Marokkaanse en Turkse medemensen is niet zo ruimdenkend. En orthodoxe joden, orthodoxe gereformeerden (CU/SGP) en de officiële leer van de katholieke kerk zijn ook niet tolerant. Maar deze intolerantie aanpakken, dat durven we in Nederland niet, uit angst intolerant te zijn jegens deze groepen gelovigen. Overigens is het volstrekt onduidelijk wat de provincie nu concreet wil gaan doen. En Noordoostpolder heeft overigens ook een regenboogpad.

 • pieter de oude

   

  De meeste religies zijn fel tegen homofilie en daar zit het probleem.

  reageer
 • Maasdijk

   

  Laten we in Urk beginnen.

  reageer
 • Erik Boshuijzen

   

  Het is een stapje naar terugdringen van discriminatie. Opmerkelijk hoe sommigen daar mee worstelen. Voor mij gaat het om een tolerante samenleving. Het was daarom beschamend dat de PVV het voorstel koppelde aan hun islam fobie.

  reageer
 • Babette Beugelstein

   

  Almere is hier allang in voorgegaan. In Almere hebben we al jaren een Regenboogbuurt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  Symboolpolitiek. Hoe gaan politici om met anders denkenden, anders voelenden? Links, midden en rechts maken elkaar voor rotte vis uit, sluiten elkaar uit. Willen die de burger als voorbeeld zijn? Of is het gewoon donkere humor?

  reageer
 • Wieke

   

  Ik sta uiteraard achter het uitgangspunt. Maar wat betekent het in de praktijk?? De verschillen tussen de Flevolandse gemeentes zijn enorm groot qua bevolkingsopbouw, daar moet heel divers beleid op zijn.

  reageer
 • Marcel Karst

   

  In de praktijk betekend dit dat er draagvlak wordt gecreëerd om met elkaar deze onderlinge diversiteit bespreekbaar te maken en daarop beleid te creëren.

 • Hendrik post

   

  Laat Urk hem er buiten houden

  reageer
 • Marcel Karst

   

  Flevoland als Regenboogprovincie geeft aan, dat je hier gewoon jezelf kunt zijn, ongeacht diversiteit, identiteit, geloof of culturele afkomst, Flevoland maakt in navolging van de genoemde regenboogprovincies een duurzame stap naar verankering van sociaal maatschappelijke cohesie. Het is een investering in heden en zeker ook naar de toekomst, en ja dat vergt investeringen, want er is veel beleid te maken, in te halen, en uiteindelijk uit te voeren. ( wat overigens voor een groot deel vrijwillig wordt gedaan) Ook op het gebied van zorg voor ouderen (LHBTI'ers), die nu zich genoodzaakt zien "terug de kast" in te gaan, als zij bijvoorbeeld in een zorginstelling wonen waar "zijn wie je bent"niet altijd vanzelfsprekend is, worden mogelijk heden gecreëerd om collectief d.m.v. voorlichting informatie en training van bewoners en het personeel draagvlak te geven Ook op het gebied van voorlichting in het onderwijs zijn nog stappen te maken, door provinciale ondersteuning en erkenning slaan we in Flevoland een nieuw traject in. Goed gedaan Provincie Flevoland!

  reageer
 • Boels

   

  "..duurzame stap naar verankering van sociaal maatschappelijke cohesie." Wat een gelöl! Artikel 1 van de Grondwet er "duurzaam maatschappelijk" instampen, dat is voldoende. Respect voor elkaar is een kwestie van opvoeding en integratie. Nagel zeloten aan de schandpaal en dat doe je met "duurzame maatschappelijke" spijkers en niet met gepraat in de ruimte. Zolang het "politiek, duurzaam en maatschappelijk" getolereerd wordt dat haatzaaiers hier hun behoefte kunnen doen moet politiekcorrect NL vol schaamte en schuld zwijgen.

 • Jan

   

  Alleen zo jammer dat het bij dat puntje, ongeacht geloof, fout gaat. De linkse kerk die ook bij de regenboogvlag zijn stempel zonodig moet drukken. Want wel diversiteit, maar slechts een politiek standpunt is toegestaan. Zoals laatst maar weer eens gebleken is in Rotterdam tijdens de 'regenboog' demo. Mensen die 'anders' stemmen is tegenwoordig niet toegestaan bij deze zogenaamde diversiteitdrammers.

 • Moraalridder

   

  Laat iedereen in zijn haar waarde. Dan kunnen wel het wel met een nationale driekleur af. Want dit zal.natuurlijk wel.weer geld kosten... geef dat geld nu eens aan Dé ouderen die hebben het al.zwaar zat.

  reageer
 • h.oedan

   

  Is flevoland al genderneutraal???

  reageer
 • Onno Hegt

   

  Nu nog in de praktijk, op Urk bijvoorbeeld.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Anders geaarden hebben het op Urk beter dan in menig grote stad! M

 • Uk

   

  Er staat een school met de naan De Regenboog. Da's toch prima

 • wake up

   

  Welja, probeer gelijk maar een bevolkingsgroep in de hoek te zetten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert