Politie voert actie voor beter pensioen

ALMERE
De politiebonden ACP, NPB, ANPV en VMHP houden donderdag in Midden-Nederland en Noord-Holland werkonderbrekingen. Ze willen druk zetten op hun eisen voor een betere pensioenregeling.

De acties zijn in de politiebureaus in Almere en Alkmaar. Politiemensen kunnen daar vakbondsbijeenkomsten bijwonen die twee uur duren.

De burger heeft nauwelijks last van de acties
De bonden verwachten niet dat mensen die de politie nodig hebben veel hinder zullen ondervinden van de acties. De politie zegt alert te blijven en komt direct in actie bij alle 112-meldingen en alle acute noodoproepen.

De politiebonden eisen een flexibele pensioenleeftijd en afschaffing van de fiscale boete als mensen vervroegd uittreden. Ook moeten agenten meer verlofuren fiscaal onbelast kunnen opsparen.
reacties (2)

 • Ikke

   

  Heel goed de politie wordt al jaren benadeeld.

  reageer
 • AA

   

  nou dan moeten ze even bij de leiding aankloppen.... die hebben de afgelopen decennia flink veel geld verkwist aan P2000, ICT, Invoering landelijke politie, omkoping en natuurlijk de puissant luxe feestjes van de COR. Allemaal betaalt van onze centen en uit het budget voor de politie. Als die verkwisting nu eens in salaris en pensioenen gestopt was dan hadden we een gezond politie apparaat gehad.

 • Ed Molenaar

   

  Dit geldt voor vrijwel alle werknemers, niet allen politie?

  reageer
 • Bob

   

  Ohh Ed ..dus dan moeten zij het maar accepteren...pfffff

 • Lelystedeling

   

  Iedereen is toch ook vrij om in actie te komen?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert