Convenant voor rookvrije schoolpleinen

NOORDOOSTPOLDER
Roken wordt verboden op het schoolplein bij het voorgezet onderwijs en het MBO in Noordoostpolder.

Afspraken hierover worden donderdag vastgelegd in een convenant. Wethouder Hennie Bogaards zegt dat er verder ook afspraken in staan over drugs- en alcoholgebruik. Ook zijn wapens verboden op school. 

De Tweede Kamer besloot eerder al dat uiterlijk in 2020 alle schoolpleinen rookvrij moeten zijn. In Flevoland zijn de meeste schoolpleinen al rookvrij.

reacties (5)

 • Bas

   

  Mbo de meeste zijn 18 jaar of ouder en buiten roken moet kunnen maak een rookhoek

  reageer
 • Roelp

   

  Ja, dan liggen er geen peuken meer op het schoolplein, maar gaan ze de wijk in en gooien ze daar de peuken, toch?

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Waar de peuken terechtkomen, dat is niet het grootste probleem. Het gaat erom dat jongeren niet roken. En dat je ervoor zorgt dat onder jouw verantwoordelijkheid (hier de school) ervoor zorgt dat nietrokers niet meeroken met rokers. Prima dus. Geen peuken op straat? Nogmaals: niet het grootste probleem. Maar dat kan ook. Groningen wil het roken in de openbare ruimte gaan verbieden. Ben ik helemaal voor.

 • Jan

   

  Krankzinnig stukje. En dan bedoel ik het laatste deel. We beginnen met het niet roken convenant, en dan opeens, en wapens mogen ook niet op school. Echt?

  reageer
 • robert

   

  Ook bij het Atolplaza gebouw waar twee scholen zijn gevestigt in Lelystad zou het moeten worden verboden te roken. Maar de gemeente heeft twee asbakken voor de peuken geplaatst midden op het schoolplein Hoe dom kun je zijn gemeente Lelystad?!27

  reageer
 • HM

   

  Goed initiatief. Zou in Lelystad ook meteen ingevoerd moeten worden. Zolang de docenten op de middelbare scholen daar nog steeds zelf ook bij school mogen roken, geeft dat een heel dubbel en dus fout signaal aan de leerlingen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert