Moet platenzaak 't Oor wijken voor een restaurant?

ALMERE
Een horeca-ondernemer in Almere heeft bij de gemeente een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een ventilatiepijp in het huurpand waar nu platenwinkel 't Oor is gevestigd. De eigenaar van 't Oor weet van niets. Zijn huurcontract loopt nog 3,5 jaar.

De aanvrager, Sijmons Horeca Exploitatie, wil er verder niets over zeggen. De eigenaar van het bewuste pand aan de Brouwerstraat, vastgoedbedrijf Urban Interest, wil alleen kwijt dat er volgende week een gesprek is met de eigenaar van de platenzaak. 

De eigenaar van 't Oor is verbaasd over de wens van de horeca-ondernemer. Hij zegt dat hij geen plannen heeft om weg te gaan. Hij heeft volgende week een gesprek met de verhuurder, maar weet niet waar dat gesprek over zal gaan.

reacties (25)

 • Almere is genaaid

   

  Dit slaat nergens op een huurcontract van nog 3 en een half jaar en tog willen ze er zo iets plaatsen in een platenzaak dit is doorgestoken kaart die verhuurder weet meer en is niet veel goed van plan

  reageer
 • Brigit

   

  Horeca is er in die hoek voldoende, en anders kun je het stadshart in. "t oor is een pareltje in die buurt. Maar zoals we weten is Almere niet zo zuinig op wat ze al hebben.....

  reageer
 • Hannes

   

  Als er één branche is wat om ligging en kwaliteit vraagt, dan is het wel de horeca met een terras; Dan gaat men niet op een tochthoek zitten, zonder uitstraling van de omgeving. Daar moet men voor naar de boulevard van Almere Haven! Of naar de esplanade met een uitzicht over het Weerwater, waar men zolang het nog kan naar het zo karakteristieke Vogeleiland kan kijken! "En een Marktplein met een muziektent in het midden geeft altijd gezelligheid, ook al zit er één kanariepiet!"

 • Ertjan

   

  Leuk idee! Ga een vergunning aanvragen om mijn venilatiekanaal via de buren te laten lopen. Win daar wel ruimte mee😊😊

  reageer
 • hawaii

   

  Uiteraard is er voor cultuur in Almere geen plaats, of het moet op de elite gericht zijn. Het oor is daarentegen een bedrijf dat op elke plaats zou gedijen daar het toch een expliciet publiek trekt en het Veel minder moet hebben van impulsverkoop. Echter t,er plaatsen zitten al enkele restaurants en gezien de infrastructuur terplaatse is het niet wenselijk NOG meer horeca te beginnen . De aangrenzende winkelstraat moet wel bereikbaar blijven ,OOK voor mindervalide mensen hetgeen thans al vaak problematisch is.

  reageer
 • Joj

   

  Cultuur in Almere voor de elite? De programmering van de schouwburg is anders vrijwel geheel en al gericht op de doorsnee smaak van de Almeerder. Niet te gewaagd, veel bekende namen en bekend van de tv. Muziekfestivals idem dito. En u werkt bij het Oor? Want u schijnt precies te weten wat voor kopers daar komen. Of veronderstelt u maar wat? De stripwinkel, toch ook een expliciet publiek, is een aantal jaren geleden juist vanuit de passage naar de nieuwbouw getrokken. Volgens uw beredenering had dat ook niet gehoeven.

 • Antje Ha

   

  Die nieuw-antiek zaak met huisprullen is ook maar een pop-up en vulling. Die hebben een gevel op het Zuiden en zouden veel beter geschikt zijn als restaurant met serre.

  reageer
 • De accountant

   

  Oor is natuurlijk een vast adres maar winkeltechnisch zouden ze beter af zijn met een zaak waar wat meer koopkrachtig publiek langs komt. Ook met een etalage waar wat te zien zal zijn. Alleen zal de huur daar hoger zijn. Naast de KPN in het lange stuk zou het beste zijn. Apple-minded people walking by.

 • laat alle reacties zien
 • Evros

   

  Natuurlijk moet platenzaak 't Oor gewoon blijven ! Zoveel unieks heeft Almere allang niet meer dus geen vreetschuur erbij ! Het barst van de vreettenten en opvallend is dat het meeste waardeloos is. Op een hand te tellen wat op een fatsoenlijk restaurant moet lijken ! Afblijven van platenzaak 't Oor ! Laat die gek van dat eethuis maar buiten Almere iets gaan beginnen!

  reageer
 • Karel

   

  Helemaal mee eens! Op enkele restaurants na is het een grote eenheidsworst van bagger eettenten. Misschien kan Sijmons bij de Flopriade aan de gang. De gemeente zit te springen om ondernemers die aanhaken. Blijf af van 't Oor! Prachtige authentieke zaak!

 • Frans

   

  Een vergunning krijg je alleen als je 'rechthebbende' bent. De aanvraag moet dus ofwel door de eigenaar zijn ingediend, ofwel door de huurder. In deze fase kansloos dus.

  reageer
 • Maikel

   

  Zou het wel vreemd vinden, recht aan de overkant zit een restaurant sterker nog op het plein staat zelfs zomers een terras van het restaurant ik zie niet in war voor meerwaarde het heeft. Daarbij komt er zijn nog zo weinig zelfstandig ondernemers met unieke dingen zoals deze platen zaak. Restaurant kennen we gebied in Nederland.

  reageer
 • Ed

   

  Restaurant? Google leert dat het bedrijf een snackbar runt aan de alkmaargracht. Moet zo'n bijzondere platenzaak plaats maken voor een doodgewoon snackbarretje? Dat zou treurig zijn. En zeker geen aanwinst voor het centrum. Ik wens platenzaak het oor nog vele goede jaren op de huidige locatie!

  reageer
 • René Subke

   

  Belachelijk. Topzaak in Almere, de enige, MediaMarkt drama, dus dat blijft dan de enige. Laat Almere de enige speciaalzaak, alleen al vanwege het herboren vinyl, daar zitten. Prima service, en wat je zoekt hebben ze of bestellen ze. Eetgelegenheden te over, 1 platenzaak!!!! Winkel eruit, tefoonreparatie- of Dönnerzaak terug. En dan nu WEER een restaurant. Ik steun het Oortje waar mogelijk.

  reageer
 • RR

   

  Rare actie van Sijmons en Urban! Maar contract is contract en dus voor zowel huurder als verhuurder net zo bindend. Wat Sijmons betreft; de afmetingen van ''t Oortje zijn dusdanig beperkt dat hier hooguit een snackbar of afhaal-/bezorgdienst gevestigd kan worden en daar zie ik de toegevoegde waarde voor het pleintje totaal niet van in. Daarbij komt, waarom moet je voor een afhaal-/bezorgdienst in een winkelpand in het centrum zitten??

  reageer
 • Ron

   

  Zijn er nog niet genoeg restaurants laat die platenzaak met rust

  reageer
 • Almeertje

   

  Alweer een restaurant. Als de vermoedens waar zijn. Sterkte meneer van de platen zaak. Ik hoop dat u het red. Met u contract van Nog 3,5 jaar. Ik heb gehoord dat deze koper al meer van deze spelletjes speelt. Met andere zaken. Opkopen en verkopen.

  reageer
 • Claartje

   

  Een van de beste en meest bijzondere speciaalzaken die Almere überhaupt rijk is. En die moet plaatsmaken voor de zoveelste horecazaak, waarvan er meer dan 13 in een dozijn zijn? Waarom gaat Sijmons niet naar het horecaplein in Stad? Daar zijn juist alle winkels uitgekocht!

  reageer
 • Musical Pierre

   

  Zou absurde actie zijn van verhuurder. Deze platenzaak is de enige goede platenzaak in de regio en de enige refen waarom ik (en meerdere vrienden/kennissen) nog naar Almere komen. 't Oor moet blijven!!

  reageer
 • RoelP

   

  Op de andere hoek ging de horeca niet door omdat er asbest gevonden werd. is dit nu een nieuwe poging om daar toch horeca te krijgen en dat vol te zetten met terrassen? Volgens mij wordt Almere DE obesitasstad van Nedereland.

  reageer
 • Sandra

   

  Almere is al dé obesitasstad van Nederland.

 • Ron

   

  Waarom de suggestie dat zaak weg moet?

  reageer
 • Vinylgek

   

  wordt je in Amsterdam doodgegooit met talloze kaas, crepe, en ijswinkeltjes, hier in Almere wordt je tuureluurs van de vele nutteloze restaurants en eetgelegenheden.

  reageer
 • Dick

   

  Iemand passeren is zeker niet netjes, maar waarom nog een restaurant? Dit is weer een manier om de huur te kunnen verhogen. Los van het feit dat er inderdaad maar één platenzaak is. Dus 't Oor moet blijven !!!

  reageer
 • joost

   

  Oor is toch veel te duur. Amsterdam sluit beter aan met de marktprijs.

  reageer
 • waterwijker

   

  Altijd van die fuguren die niet kunnen rekenen, of bewust een deel van de vergelijking niet noemen. Almeerse prijs = Amsterdamse prijs + reiskosten heen en terug. Ga nou nog eens vergelijken.

 • Danny

   

  Er zijn genoeg eetgelegenheden in Almere en er staan ook genoeg panden leeg, ga daar dan een restaurant beginnen. Maar blijf van het platenhuis, de leukste winkel in Almere, af!!!

  reageer
 • Jond

   

  Maak je niet druk allemaal! Aanvragen mag! De huidige huurder kan dit allemaal positief gebruiken als de gesprekken gaan plaats vinden. Zelfs voor een eventuele rechtszaak kan dit gebruikt worden!

  reageer
 • Ed

   

  Achterbakse spelletjes zijn niet in strijd met de wet. Wel in strijd met goed fatsoen. Het zou jammer zijn als dit uitmondt in een rechtzaak. Sijmons moet zijn horeca maar elders gaan exploiteren. Ik heb nu al een hekel aan hem.

 • Eelco

   

  Had dat gesprek met ‘t oor niet eerst plaats moeten vinden? Zijn al genoeg eetgelegenheden in Flevoland maar er is maar 1 platenzaak en dat is ‘T OOR,afblijven dus!

  reageer
 • guus

   

  helemaal mee eens. slechts 1 top platenzaak en veel te veel restaurants en vaak het gebodene van ........

 • Jan

   

  Verhuurder moet zich schamen. Een winkel die een begrip is om op deze manier aan de kant te zetten. En dan nog te laf zijn om dit voor de vergunning aanvraag door te geven aan de huurder.

  reageer
 • Wieke

   

  Een vergunning aanvragen is iets heel anders dan een vergunning krijgen. Hij zal misschien eerst willen weten of hij kans maakt deze vergunning te krijgen voor ze in overleg gaan. Het lijkt me niet logisch dat er een vergunning verleend wordt.

 • Elizabeth

   

  Hopelijk blijft Platenhuis 't Oor. Ik vind het een leuke zaak!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert