Bushalte Gooise Poort vervalt

ALMERE
De halte Gooise Poort in Almere Stad komt per 10 december 2017 te vervallen. Die dag gaat de  dienstregeling in van het nieuwe busbedrijf Keolis Nederland. De Almeerse bussen rijden dan onder de naam allGo. 

Keolis Nederland, dat nu nog Syntus heet, start volgende maand met de aanpassing van de bushaltes in de stad. De funderingen worden op de haltes geplaatst voor de nieuwe haltezuilen. Deze zuilen met reisinformatie krijgen dezelfde kleur als de buslijn die er vanaf 10 december rijdt.

Wachten tot borden Connexxion niet meer nodig zijn
"Omdat de allGo bus pas vanaf 10 december rijdt, kunnen we nog geen complete zuilen plaatsen", zegt Manon Denessen van Keolis Nederland. "Dit zou voor reizigers alleen maar verwarrend werken omdat dan de huidige en de nieuwe reisinformatie gelijktijdig op de halte staan. Daarom is gekozen voor een systeem waar de fundering snel en met weinig overlast geplaatst kan worden."

De zuilen zelf worden eind november geplaatst. Alle haltes krijgen een fundering voor één of meerdere zuilen; met uitzondering van de vervallen halte Gooise Poort dus. 

reacties (5)

 • Mart

   

  @ pieter de oude. U maakte wel eens gebruik van de 153? Ik elke dag! In de bussen 153 en 155 is t helaas vaak heel warm of te koud en dat ligt vooral aan onderhoud erc. Dus geen gezeur en zijn wij juist blij met deze lijnen. Een stabiele verbinding met redelijjke reistijd. Een zeer goede verbinding met Ams z.o wordt om zeep geholpen en de gemeente luistert niet eens naar onze signalen. Onzin van u om maar te zeggen dat we de nieuwe dienstregeling moeten bestuderen. Dat hebben we gedaan. Meermaals overstappen voordat we t oor bereiken en als kers op de taart rijdt de bus maar tot holendrecht. Jammer.

  reageer
 • Lijn153terug

   

  Lijn 155 en 153 worden ook opgeheven. Gevolg meer mensen nemen de auto. Trein is geen alternatief. Lijn 155 stopte ook op gooische poort.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Maakte vroeger wel eens gebruik van deze lijn, altijd gezeur,dan te warm,dan te koud en altijd te laat. zucht, bestudeer de nieuwe dienstregeling eens goed.

 • Drik

   

  Deze halte bestaat al niet meer...

  reageer
 • Almeerse

   

  Als de plannen niet gewijzigd zijn komt er vanaf 10 december geen enkele stadsbus meer op Gooisekant. Alleen streekbussen doen de overgebleven bushaltes op dit bedrijventerrein nog aan, terwijl er toch veel Almeerders werken.

  reageer
 • Noah

   

  Laten we vooral niet in het artikel benoemen dat er bij deze halte al jaren geen bussen meer stoppen.

  reageer
 • almere

   

  voorlopig stoppen er dus wel bussen goed je huiswerk doen daar .

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert