70 procent ondervraagden is niet trots op Floriade

ALMERE • Do 28 september 2017 | 16:58 • Donderdag 28 september 2017 | 16:58
Kost te veel, past niet bij Almere, het levert geen werkgelegenheid op en Almeerders profiteren er niet van. Dat is een greep uit de grote hoeveelheid negatieve reacties in een enquête die de gemeente Almere hield onder meer dan 2500 Almeerders.

Van de ondervraagden is 70 procent er niet trots op dat Almere de Floriade organiseert. Op geen enkele vraag die de gemeente stelde, was een meerderheid van de ondervraagden positief over de Floriade.

De grootste zorgen zijn de kosten van 95,6 miljoen euro voor de Floriade. Bijna negen op de tien van de geënquêteerden zeggen dat de Floriade te veel geld kost.

Steun in een jaar tijd gekelderd
In juni 2016 hield Omroep Flevoland ook een onderzoek. Toen bleek nog dat 54 procent van de ondervraagden positief tegenover de Floriade stond. Dat is in het onderzoek van de gemeente gekelderd naar 36 procent.

De Almeerse enquête is gehouden door bureau Citisens in juni en juli. De cijfers werden in augustus verwacht. Volgens Floriade-voorlichter Peter Smit had het college van B&W langer de tijd nodig om deze negatieve uitkomsten te bestuderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel