'Geen zorgen om negatieve beeldvorming Floriade'

ALMERE
Verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema van Almere maakt zich geen zorgen om de uitkomst van een enquête over de Floriade. Daaruit bleek dat de Floriade steeds bekender is bij de bevolking, maar dat het merendeel van de Almeerders negatief is over het evenement. Met name de hoge kosten, die geraamd worden op zo'n 96 miljoen, schieten bij veel Almeerders in het verkeerde keelgat.

"We hebben wel wat werk te doen. Dat is zeker wel de boodschap die mensen ons meegeven. Er is nog weinig te zien en mensen horen veel verhalen over de kosten, en ze maken zich zorgen om het groen in de stad, terwijl de Floriade juist daarvoor bedoeld is", aldus de wethouder.

Meer bekendheid, nog meer negativiteit
In 2016 wist 74% van de bevolking bij een enquête van Omroep Flevoland dat de Floriade in 2022 in Almere wordt gehouden. In de huidige enquête van de gemeente is die bekendheid gegroeid. Nu weet 92% van de bevolking dat Almere de Floriade organiseert. In 2016 was nog 54% van de bevolking positief over het evenement. Nu is dat gedaald tot 36%.   

De wethouder ziet in de enquête geen reden om het evenement af te blazen. "We hebben afgesproken dat we het gaan doen en we zijn bezig met de voorbereiding. Alleen zitten we nog aan het begin van de uitvoering. Mensen zien wel de kosten maar nog niet de opbrengst. Dan is het ook logisch dat ze daar kritisch tegenover staan. Het is aan ons om te zorgen dat ze beter worden geïnformeerd", aldus de wethouder.

reacties (53)

 • Ron H

   

  Goedpraten met droomscenarios over droombanen voor mensen met een achterstand op de arbeidsmakt e.d. want dat is het theoretisch positieve verhaal. Alleen is dat verhaal dat men na de floriade de droombaan echt zou krijgen is totaal niet geloofwaardig. Dat valt denk ik ook niet uit te leggen. En het is een mooie smoes dat die mensen dan eerst nog jaren moeten wachten. Begin er nu mee. En dat kan prima zonder floriade maar ik lees echt nooit wat over een banenactie. Als men het nu niet kan waarom moeten we dan geloven dat ze het over 5 jaar wel kunnen?

  reageer
 • Hannes

   

  De techniek op duurzaamheid; waar men morgen verder mee aan de gang kan gaan, om van Almere in zijn geheel een Floriade te maken, is in 2022 alweer achterhaald!! "Nogmaals stoppen met die overkoepelende risicovolle projecten, waar men totaal niet van weet wat de toegevoegde waarde moet gaan opbrengen!! "Floriade/woonwijk het zal nooit geen Kasteelpark worden met veelmeer mogelijkheden wat nog makkelijk kan worden aangelegd en afgebouwd!" (Al zal men de verliezen van nu op de koop toe moeten nemen!!)

 • Dennis

   

  Laat deze wethouder nou eens uitleggen dat de onkosten te verantwoorden zijn! Juist daar zit de grootste onvrede van heel veel Almeerders.

  reageer
 • Bram

   

  Nou, Dennis, ik denk dat de grootste onvrede in het zoveelste luchtkasteel van deze gemeente zit, dat zoals altijd gepaard gaat met het over de balk smijten van burgergelden. Geld dat veel beter en socialer kan worden ingezet dan voor een zogenaamd groen evenement van een half jaar. Ik wil verantwoord zien waarom deze stad achteruit holt in velerlei opzichten, terwijl er onbeperkt geld gaat naar een verlieslijdend project. Dáár wil ik uitleg over van deze politiek, niet over de besteding van bijna 100 miljoen die in deze bodemloze put wordt gegooid.

 • Dirk2

   

  Die domme burgers ook, klootjesvolk! Nee, de overheid weet het veel beter....laat het maar over aan de linkse zakkenvullers!

  reageer
 • hans

   

  Grappig! Hier in Lelystadse vliegveld speelt precies hetzelfde. Alleen zijn het rechtse zakkenvullers.

 • Stephan

   

  Ik lees dat velen klagen over het gebrek aan groenonderhoud. Dat kun je oplossen door de gemeentelijke belastingen te verhogen, maar ja, dat willen de burgers ook niet. Er is al jaren voordat er sprake was van de Floriade in Almere al besloten dat de zuidoever zou worden omgevormd tot een woonwijk waarvoor toe al EUR 10 miljoen was gereserveerd die nu voor de aanleg van de Floriade wordt gebruikt. Er wordt dus niet met gemeenschapsgeld gesmeten. Dit is allemaal al vele jaren geleden door de toenmalige Raad democratisch besloten.

  reageer
 • Karel

   

  Het gebrek aan groenonderhoud e.d. kun je gewoon oplossen door geen cent meer aan dit gedrocht van een kortdurende landbouwtentoonstelling te geven. Sterker nog! Dit móét de gemeente doen, waar betalen wij anders belasting voor? Om de stad te laten verslonzen? Besluiten kunnen trouwens heel goed worden teruggedraaid, vooral als de onmogelijkheid en idioterie ervan blijkt. Onmiddellijk stoppen met die waanzin!

 • Hannes

   

  En die woonwijk wordt na 2022 de grootste debacle vergissing, op de verkeerd uitgekozen locatie; wat men jaren geleden door de toenmalige Raad democratisch hebben besloten! (Democratie wil ook zeggen dat men op de schrede terug mag komen)

 • Stephan

   

  @Jeroen: en weer worden appels met peren vergeleken! Op Venlo na werden alle eerdere edities van de Floriade omgetoverd tot (landschaps)parken. De grond bracht feitelijk niks op. Venlo is de eerste editie geweest waar de grond commercieel verkocht werd. Venlo had echter de pech dat de crisis uitbrak en er geen vraag was naar nieuwe bedrijventerreinen. De grond van deze Floriade wordt verkocht voor woningbouw en bedrijven. Wat je de gemeente kunt verwijten is dat men geen transparantie geeft over de beoogde opbrengst van de grondverkopen na de Floriade. Niet ondenkbaar is dat door de verkoop van de grond alleen al deze Floriade winstgevend zal zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bo

   

  De werhouder zegt...” en ze maken zich zorgen om het groen in de stad, terwijl de Floriade juist daarvoor bedoeld is”. Begrijpt u het? Groen in de stad en de buitenwijken wordt al 2 jaar zeer beperkt onderhouden. En daar is dus de Floriade voor...? Dat is Herrema taal....

  reageer
 • Jeroen

   

  Nog geen een Florida heeft onder aan de streep nog nooit winst op geleverd maar altijd miljoenen verlies. Een Tuinbouw beurs die groen doet verwijderen is ook bijzonder. Direct stoppen dit ongewenste project

  reageer
 • Ok

   

  We maken ons geen zorgen om de negativiteit, we luisteren toch niet naar het volk en doen toch waar we zin in hebben. Dit is hoe zijn reactie bij mij overkomt.

  reageer
 • Enna

   

  De huidige gemeenteraad van Almere is fe grote boosdoener. Een aantal partijen waaronder PvdA. Vvd. D66 en de partij van Frits huis hebben destijds een verkeerd besluit genomen. Zij waren en zijn nog steeds een beetje behoorlijk dom. Deze wethouder heeft de opdracht gekregen dit raadsbesluit uit te voeren.Alleen deze gemeenteraad, maar in ieder geval een volgende gemeenteraad kan hem van deze opdracht afhalen. De burgers hebben bij de aankomende gemeenteraad verkiezingen nog volledig het heft in eigen handen.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  LA bestaat straks niet meer, pvda doet het vast niet best. De partijen die floriade willen stoppen, kunnen veel stemmen krijgen, doordat het zo'n overduidelijk dom iets is.

 • Herrema man van de miljardenverliezen NZlijn

   

  In Amsterdam was deze pvda wethouder verantwoordelijk voor de chaos en miljardenoverschrijdingen van de NZ lijn. Hij is daar weggestuurd na veel conflicten. In Almere herhaald zich dit met de Floriade en woonwijk. Conflicten en overschrijdingen en een chaotisch project.

  reageer
 • Hoezee Floriade

   

  Ja hoor, kom maar op met die FLORIADE in ALMERE Ben er helemaal voor en klaar voor. Weg met dat gezeik en vooral doorgaan. Vernieuwing voor een jonge stad die al aan het inslapen is.

  reageer
 • Cornelis

   

  Niet dat ik het met u eens ben, maar slaapt een stad juist niet in als een gemeente ernstig verzuimt in zijn basistaken, de stad verwaarloost en het geld van de burger over de balk smijt? En ja, Almere wordt vast wakker van een Floriade, maar dan van de schrik, een soort nachtmerrie, zeg maar. Want het gaat Almere miljoenen verlies kosten.

 • Floriade nu 144 mio kosten exclusief RW 23 mio

   

  Vorig jaar zei Herrema dat we midden in de uitvoering stonden. Nu staan we plotseling weer aan het begin. Er is inmiddels een enorme kaalslag. Camping moet voor 6 - 8 mio verplaatst worden. Wok uitkoop ook 4-6 mio. Inmiddels is de 96 mio opgelopen naar 144 mio. Allerlei potten buiten de Floriade begroting worden aangewend. In juni gingen pvda cda vvd d66 leefbaar akkoord met 20 mio extra voor Herema Floriade gaten. Exc Rondje Weerwater 23 mio

  reageer
 • Jos

   

  En als er straks boven verwachting meer winst is gemaakt dan gedacht is iedereen hier stil, let maar op. Alsof de gemeente een bedrijf is wat alleen maar projecten regelt waar geld mee wordt verdiend. Dan kan je nu gelijk al met heel veel andere zaken gelijk stoppen. Ik heb nog nooit winst kunnen bedenken uit het groen onderhoud.

  reageer
 • Van Haven

   

  Er zijn meer redenen om grote twijfels over de Floriade te hebben dan alleen de financiën. U denkt toch niet dat alle groen wat nu verdwijnt en al verdwenen is terug komt als er wel winst gemaakt wordt? Ik durf daarover ( wel/geen winst) geen uitspraak te doen. Ben zelf al naar diverse Floriades geweest, hoop dat deze ook de moeite waard wordt, we gaan het zien.

 • peter van den bemt

   

  Alsof de gemeente een bedrijf is wat alleen maar projecten regelt waar geld mee wordt verdiend. Dat zou het niet moeten zijn, nee. Dan kan je nu gelijk al met heel veel andere zaken gelijk stoppen. Ik heb nog nooit winst kunnen bedenken uit het groen onderhoud. Dat is dan waarschijnlijk de reden dat ze dat nog nauwelijks doen.

 • Cornelis

   

  Er wordt geen winst op deze Floriade gemaakt, alleen maar miljoenen verlies, net als bij alle andere Floriades. Geeft u mij een of meerdere redenen waarom in Almere wel winst wordt geboekt. De kosten lopen nu al tegen de 100 miljoen. De gemeente is verplicht tot bepaalde basistaken, daar betalen we belasting voor met zijn allen, goed onderhoud van groen hoort hier ook bij en dat gebeurt nu helemaal niet. En zich dan nog steeds een groene gemeente durven noemen is gewoon schandalig. Investeerders zullen na de vele negatieve uitkomsten niet in de rij staan, dus komen alle verliezen voor de Almeerse bewoner.

 • Flevoburger

   

  als eerste even de opmerking dat het ( helaas een slechte VVD ) ontwikkeling is om alles maar alleen te zien in "winst". Als ik in een slecht onderhouden buurt woon dan vind ik winst niet zo interessant. Maar goed, noem 1 Floriade die is afgesloten met winst?

 • Dirk

   

  tjeerd Herrema heeft een dikke plaat beton voor zijn hoofd , we gaan het doen zeker we gaan almere naar de klote helpen en de schulden die ontstaan bij de inwoners neer leggen he Herrema , volgend jaar komt de afrekening als we gaan stemmen dus hereema pak je stutten maar en verdwijn .

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Een duidelijk voorbeeld van 'verblind door ambitie'. Nog steeds durven zeggen: ze maken zich zorgen om het groen in de stad, terwijl de Floriade juist daarvoor bedoeld is. Het hoofddoel van de Floriade is de Floriadewijk waarvoor enorm veel groen heeft moeten wijken. Hij is blij met het onderzoek, want 'er zijn nu veel meer mensen die van de Floriade weten'. Is dat niet enorm lachen. Ze weten ervan omdat het een groot beschamend circus is. Ruim 110 miljoen investeren om 2 miljoen winst te behalen. Een goed bedrijfsplan. Zielig.

  reageer
 • Jond

   

  Weet u wat ik mij afvraag? Hoeveel borrels had de geïnterviewde op ten tijde van het interview??

  reageer
 • Ik zeg visfriet

   

  Die man heeft echt een uw van een goudvis. We spreken af dat meneer zelf het verlies terug betaald aan de burger.

  reageer
 • Democraat

   

  Herrema rijp voor een Noord Koreaanse supermarkt waar hij alles goed kan uitleggen. Later een baantje als nieuwslezer in Noord Korea omdat hij het zo goed kan communiceren.

  reageer
 • Jond

   

  Hij kan moeilijk iets anders zeggen! Het blijkt nu wel dat het de politiek niets intresseert hoe de burger er over denkt. Tjeerd vindt het leuk en dus gebeurt het gewoon!! Wordt zo'n man thuis nooit gecorrigeerd door zijn partner: "Schat, draaf je niet een beetje door". (Of woorden van gelijke strekking)

  reageer
 • KC

   

  Deze wethouder hoort in Artis thuis als struisvogel. Hij stopt continu zijn kop in het zand en trekt zich niets aan zijn burgers. Hou een referendum.

  reageer
 • Greb

   

  Grondstof, heeft hij wel een kop?

  reageer
 • Ed

   

  Als 70% trots was geweest, zou hij dit als een zéér belangrijke uitkomst hebben gepresenteerd. Nu wordt de enquête gebagatelliseerd en hebben de mensen het gewoon nog niet begrepen. Hoe voorspelbaar.....Triest dat men feitelijk lak heeft aan zo'n duidelijk signaal.

  reageer
 • Vincent Visser

   

  Nee Ed, in de politiek werkt dat precies andersom. Als er maar een zeer ruime meerderheid van de bevolking ergens tegen is, dan is de politiek sowieso voor. Kijk maar naar de Floriade en het vliegveld Lelystad. Maar ook naar de referenda die deze eeuw in Nederland gehouden zijn. Is nagenoeg de hele bevolking ergens voor, dan hoeft er in de politiek geen discussie meer plaats te vinden, want dan zijn zij hoe dan ook tegen.

 • grondstof

   

  Tjeerd Herrema laat blijken een bijzonder dik bord voor de kop te hebben en de kiezers te minachten.

  reageer
 • Evros

   

  Waarom verbaasd iedereen er zich nog over dat wanbeleid een gemeentelijke taak is ! Plannen sneuvelen al voor dat deze uitgevoerd zijn.

  reageer
 • Harry Klein

   

  Domme, domme man. Wat arrogant en onbekwaam in deze positie! Het spijt mij zeer, maar dit kan echt niet meer uitgelegd worden aan de burger. Ik neem aan dat de leden van de Raad wijs genoeg zijn hiervoor unaniem een motie van wantrouwen uit te spreken.

  reageer
 • Nico

   

  De afrekening komt heel dichtbij 2018 dan is het dag Herrema . Man man wat heb jij 1 bord voor je kop , je EGO is zo groot.Het geeft echt aan hoe je over de bevolking denkt maar nogmaals de afrekening komt.

  reageer
 • Hannes

   

  De ware negatieve beeldvorming; zodra het imago verloren dreigt te gaan gebeurd het omgekeerde, dan komen er plotseling hele vreemde activiteiten aan het licht, die niet meer beheersbaar zijn! ((Positief en negatief men heeft ze alle twee nodig om spanning te krijgen!))

  reageer
 • Gerda

   

  Deze man heeft echt een bord voor zijn kop. De bewoners willen geen fliriade nu niet en ook straks niet. Er is nog geen 1 floriade geweest die geld heeft opgebracht alleen miljoenen heeft gekost. Ook deze gemeente houd er geen geld aan over.

  reageer
 • de accountant

   

  Mensen zijn te dom om een begroting te lezen. Dat het budget 96 miljoen is wil niet zeggen dat het ook 96 miljoen zou kosten. Afhankelijk van het verloop speelt men quitte of heeft een winstje. Nog dommer is te denken dat dit budget ergens uit de normale jaarbegroting van de gemeente zou komen en dat het plantsoen niet geschoffeld zou worden vanwege de Floriade.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Waarom is het dan wél dat het pensioen niet geschoffeld wordt, dat de gemeente ervoor kiest praktisch geen groenonderhoud te doen. Alles moet toch uiteindelijk uit 1 grote pot komen en moeten er keuzes gemaakt worden. 1 keuze is: we willen een Floriadewijk. Een andere keuze is: we doen heel beperkt groenonderhoud.

 • Karel

   

  U bent zelf een beetje dom. Een Flopriade die quitte speelt of zelfs een winstje maakt? Heeft u de afgelopen decennia onder een steen geleefd? Verder zijn er ambtenaren die grif toegeven dat elke euro bezuiniging naar de Flopriade gaat. Daarom groeit in Almere het onkruid tussen de stoeptegels, wordt vuil niet op tijd weggehaald, is er grote groene kaalslag in heel Almere, en worden hele wijken niet meer goed onderhouden, schiet goed handhaving tekort, moeten er steeds meer mensen naar de voedselbank, en ga nog maar even door. Bezuinigingen alom.

 • klaas

   

  De eindafrekening komt na afloop, echter de conclusie kan je nu al trekken, de inkomsten en de bezoekers aantallen vielen tegen. Daarom is er veel verlies gedraaid, maar daar kunnen wij niets aan doen jammer. Echter de miljoenen verlies komen voor rekening van de belasting betaler, en de machtsfiguren wassen hun handen in onschuld.

  reageer
 • Sander

   

  Dat is net als, alternatieve medicijnen bij een gezwel. ''Ik maak me geen zorgen, ik doe het op mijn eigen manier'' en dan wel vervolgens in de krant een heel naar bericht moeten lezen. Wees niet zo koppig, jeetje.

  reageer
 • Herrema junior

   

  De burgers van Almere snappen niet waarom dit project zo goed is voor de stad. Na de extra informatie campagne zal het jullie het wel begrijpen

  reageer
 • Herma sr

   

  Ja zoon en die mag jij uitvoeren...... vergeet niet dat papa van de winter wil skieen in Aspen Colorado.

 • Boels

   

  De reactie van de wethouder is te zielig voor woorden. Een kerel zou ogenblikkelijk aftreden. Dieptepunt in de lokale politieke geschiedenis. De coaltie in de gemeenteraad moet dringend gaan krabben op plaatsen waar het jeukt, het pluche is toch echt schuurpapier geworden. Maart 2018 wordt bijltjesdag.

  reageer
 • Bram

   

  De vleesgeworden Pinokkio in optima forma!

  reageer
 • Jan

   

  Tuurlijk kop in het zand en lekker doorgaan. is toch geld van een ander.

  reageer
 • Jaap Jongsma

   

  We weten nu zeker op welke partij we in maart 2018 niet moeten stemmen. De politiek verantwoordelijken voor de Floriade en het vliegveld Lelystad zijn van de PvdA (Herrema en Dijksma).

  reageer
 • Philip

   

  Nee meneer Herrema, de boodschap van de burgers is niet dat er nog wel wat werk verricht moet worden. De boodschap is veel simpeler: gewoon stoppen.

  reageer
 • Brigit

   

  Eens met alle reacties. Het is praten tegen een boom ( die wordt omgekapt voor deze onzin). Er blijft maar 1 oplossing > volgend jaar in Maart deze man en alle Floriade knuffelaars wegstemmen op 21 maart!!!

  reageer
 • Stevie

   

  Precies Brigit ! Herrema is vergelijkbaar met Adri Duijvestein, beiden PVDA, en beiden laten ze kostenoverschrijdende megalomane projecten achter die niemand wilde, maar door geldingsdrang en totaal gebrek aan zelfreflectie werden doorgedrukt. Almeerders reken voorgoed af straks bij de gemeenteraadsverkiezingen en stem dus geen PVDA..

 • Karel

   

  Nog nooit is het woord 'volksvertegenwoordiger' zo beschamend weggezet. Wat een arrogantie. Wat een ijdeltuiterij! Lak aan de bewoners en lekker je eigen prestigeproject erdoorheen drammen. Deze man hangt van clichépraatjes en leugens aan elkaar. Een ding is zeker: nog meer Almeerders zullen zich nu tegen de Flopriade keren. Denkt u dat we gek zijn, meneer Herrema?

  reageer
 • Dirk

   

  Karel, al eens op een Floriade geweest? Zo te lezen dus niet!

 • Ron H

   

  Waarom vraag je dan in hemelsnaam of mensen zich zorgen maken en niet of mensen vinden of je moet stoppen? Met deze reactie op de uitslag is een onafhankelijke enquete tot nog steeds zinloze enquete. Tjeerd wat was nu het oorspronkelijke doel van de enquete ? Cijfertjes verzamelen voor het verzamelen? Mensen aan het werk houden?

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het gaat mij in eerste instantie niet eens over de cijfers. Het gaat over een "project" waar steeds minder burgers ( en dan vooral de burgers die straks het financiele gelach gaan betalen / de inwoners van Almere ) achter staan. Om dat, vooral als wethouder, zomaar even weg te wuiven..... Ik ben wethouder van de PvdA en heb aan de mening van de bevolking totaal geen boodschap. Zullen we die even onthouden tot de volgende verkiezingen?

 • Tjeerd

   

  Nee om geld te toucheren dmv het versturen van een commissiefactuur voor het verstrekken van de opdracht. Nepotisme heet dat geloof ik.

 • Karel

   

  Hoe kunnen we die bobo.s nog stoppen de een is nog gekker dan de ander en luisteren naar de bevolking doen ze totaal niet dus het is duidelijk herrema gewoon opstappen en heel snel wegwezen uit de polder je hebt al genoeg schade aangericht

  reageer
 • AA

   

  Dat kan in een persoonlijk gesprek. Ga gewoon bij hem thuis langs, bij voorkeur georganiseerd in een grote groep, en ga 1 voor 1 naar binnen om je bezorgdheid uit te spreken. Geen volksgericht maar gewoon beschaafd. Aan de hand van de antwoorden kun je in overleg met de groep gaan en kijken of iedereen tevreden is.

 • Laurens

   

  Alle signalen van onbekwaamheid komen samen in Herrema.

  reageer
 • Dirk2

   

  Jammer, staat de democratie nu voor een dictatuur? Typisch een PvdA Wethouder. Straks is meneer weg en mogen zij die na hem komen de troep opruimen!

  reageer
 • Rick

   

  Wat een beschamende vertoning van Herrema. Hij staat er als een stresskip bij dus dat zegt genoeg!

  reageer
 • Merreha

   

  Vanuit de ivoren toren draait Herrema de uitslag van de enquete om naar bekendheid van z'n project. Zonder enige belevenis van wat er echt onder de inwoners leeft, roept Herrema dat als straks de contouren van zijn prestigeproject duidelijk worden, het negatieve beeld wel zal veranderen. Zoals zo vaak luistert de politiek niet naar haar inwoners. Flopriade is intimidatie van ondernemers, verspilling van gemeenschapsgeld, verloren gegaan vertrouwen in gemeenteraad, teniet gaan van uniek stukje Almere en onbekwame politici. Het kan in Almere

  reageer
 • Niek

   

  Als burgers terecht kritisch zijn, ligt het tegenwoordig volgens de politiek altijd aan de uitleg. Nee, wethouder, burgers zijn niet achterlijk. Die floriade is gewoon een nutteloos, geldverslindend en slecht idee.

  reageer
 • Van Haven

   

  Dhr. Herrema maakt zich geen zorgen, ik had niet anders verwacht. De man trekt zich immers niets aan van wat de Almeerse bevolking vindt. Er wordt al jaren geld, energie en tijd gespendeerd aan de Floriade, maar dhr Herrema vindt dat ze nog moeten beginnen. Sowieso erg laat als je weet wat er allemaal gedaan moet worden. De opmerking dat men zich geen zorgen over 'groen' moet maken omdat de Floriade daar voor is, is een dooddoener. Als je woonomgeving ontgroend is (kap, huizenbouw waar groen was etc) heb je er weinig aan dat er elders een groene wijk ontstaat. Er gaat geld naar de Floriade ten koste van het groen en groenonderhoud elders in de stad. De Floriade wordt uiteindelijk een woonwijk met hoogbouw, geen mooie groene plek ter ontspanning en groenbeleving. Maar wij Almeerders snappen het allemaal nog niet goed, dhr. Herrema zal het ons nog vaker komen uitleggen ....arrogantie ten top.

  reageer
 • Moraalridder

   

  Meer bekend onder de bevolking. Logisch het gaat over zoveel geld dat je dat niet ontgaat. We zitten in de voorbereiding. Ja maar deze kosten worden daardoor zeker niet minder. Jammer dat dit project een Prestige project is van een enkel bestuurder. Dit project is gedoemd te mislukken maar men blijft maar doorgaan. Trek aub Dé stekker eruit. Het debacle wordt alleen maar groter.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Hij maakt zich geen zorgen? Wat een arrogantie. Juist het feit dat heel veel burgers het er niet mee eens zou hem zorgen moeten baren. De beste man is blijkbaar vergeten dat hij in dienst staat van de maatschappij / de bevolking. Op die positie MOET je juist open staan voor de geluiden uit de maatschappij. Helemaal als dit door een meerderheid wordt uitgezonden. Hier hebben we dus een wethouder die zich geen zorgen maakt over wat de bevolking wil, sterker nog hij doet niet eens een beetje zijn best om voor de kritiek open te staan. Volksvertegenwoordiger? Echt niet.

  reageer
 • Feit

   

  De beste bestuurders besturen bedrijven, hetzij als directeur hetzij als commissaris. De net-niet en de wannabe-bestuurders zitten bij gemeenten en het rijk. Als Herrema bekwaam was dan had hij bij het sommetje: 100 miljoen investeren geeft 2 miljoen opbrengst meteen afgehaakt. Als je 100miljoen op de bank zet heb je na 5 jaar meer dan 2 miljoen rente.....en 100% veilig.

 • Almeerderrr

   

  Typische regenteske PVDA retoriek: "Mensen zien wel de kosten maar nog niet de opbrengst. Dan is het ook logisch dat ze daar kritisch tegenover staan. Het is aan ons om te zorgen dat ze beter worden geïnformeerd", aldus de wethouder.". Nee, wij zien het enorme verlies na de Floriade en dat wensen wij, burgers van Almere, niet op te hoesten. Jij, wethouder Herrema, bent dan allang weer weg, ons met de puinhopen achterlatend.

  reageer
 • Rutger

   

  Kijk Herrema onhandig draaien en met z'n hoofd bewegen. Heeft er zelf geen enkel vertrouwen in, maar hoppa, bord weer voor z'n kop en door de voorlichter bedachte lege zinnen opdreunen. Wat een onbekwaam figuur.

  reageer
 • Ach ja

   

  Nee, dat doet hij omdat het hem niet interesseert. Hij weet dat hij na de volgende verkiezingen niet terugkeert als wethouder. Zijn tweede termijn als wethouder zit erop en gaat tot aan zijn 67e ruim 4000 aan uitkering toucheren en zijn geld tellen dat hij legal geroofd heeft van de almeerse bevolking door al die onderzoeksopdrachten die zijn bedrijf en zijn vriendjes uitgevoerd hebben voor inmiddels meer dan een miljoen euro. Persoonlijk zal het Herrema worst zijn wat er met de flopriade gebeurd.

 • Lexxie

   

  Aldus de heersende elite die maling heeft aan de bevolking afrekenen met ze de volgende verkiezingen!

  reageer
 • HH

   

  Ach ja, was te verwachten. Altijd is een negatieve mening te wijten aan een gebrek aan informatie... Dat was ook altijd al het verhaal toen ik daar zelf nog werkte. Ook toen ging het om aantoonbare leugens, waarbij je als medewerker te horen kreeg dat "de communicatie beter moest". En als medewerker kreeg je daar dan de schuld van. Bah. Ben blij dat ik daar twee decennia terug ontslag genomen heb, omdat ik de leugencultuur meer dan zat was.

  reageer
 • Koos

   

  Uit jouw reacties bij verschillende items op OF blijkt dat je de leugencultuur helemaal niet zat bent. Je doet er nog dagelijks aan mee.

 • Leo

   

  Wellicht kun je nu een baantje krijgen bij de communicatie afdeling van vliegveld lelystad. Daar moet je ook liegen. Je hebt de ervaring.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert