'Geen zorgen om negatieve beeldvorming Floriade'

ALMERE • Do 28 september 2017 | 22:48 • Donderdag 28 september 2017 | 22:48
Verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema van Almere maakt zich geen zorgen om de uitkomst van een enquête over de Floriade. Daaruit bleek dat de Floriade steeds bekender is bij de bevolking, maar dat het merendeel van de Almeerders negatief is over het evenement. Met name de hoge kosten, die geraamd worden op zo'n 96 miljoen, schieten bij veel Almeerders in het verkeerde keelgat.

"We hebben wel wat werk te doen. Dat is zeker wel de boodschap die mensen ons meegeven. Er is nog weinig te zien en mensen horen veel verhalen over de kosten, en ze maken zich zorgen om het groen in de stad, terwijl de Floriade juist daarvoor bedoeld is", aldus de wethouder.

Meer bekendheid, nog meer negativiteit
In 2016 wist 74% van de bevolking bij een enquête van Omroep Flevoland dat de Floriade in 2022 in Almere wordt gehouden. In de huidige enquête van de gemeente is die bekendheid gegroeid. Nu weet 92% van de bevolking dat Almere de Floriade organiseert. In 2016 was nog 54% van de bevolking positief over het evenement. Nu is dat gedaald tot 36%.   

De wethouder ziet in de enquête geen reden om het evenement af te blazen. "We hebben afgesproken dat we het gaan doen en we zijn bezig met de voorbereiding. Alleen zitten we nog aan het begin van de uitvoering. Mensen zien wel de kosten maar nog niet de opbrengst. Dan is het ook logisch dat ze daar kritisch tegenover staan. Het is aan ons om te zorgen dat ze beter worden geïnformeerd", aldus de wethouder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel