Wieken windmolen worden verwijderd

ZEEWOLDE
De wieken van de windmolen aan het Lepelaarpad in Zeewolde, waar woensdagmiddag brand woedde, worden vrijdag en zaterdag afgehesen met twee grote kranen. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn de twee kranen opgebouwd. De monteurs en de verzekeraar willen de klus voor maandag geklaard hebben. Dan gaat het harder waaien; één wiek laat door de brand bijna los. 

Het vuur ontstond tijdens een onderhoudsbeurt aan de molen. Bij de brand raakten twee mannen gewond aan hun handen.

De schade aan de windmolen loopt in de tonnen.

reacties (5)

 • Rus

   

  Slopen is goedkoper !

  reageer
 • Knielus

   

  Het lijkt me het beste dat u uw naam hier verandert in,,; professor in de weet niet kunde ,, en anders beter niets zeggen.! Waarschijnlijk staat u vooraan bij de klus om aanwijzingen te geven hoe het gemoeten had!

  reageer
 • kees d.

   

  Beste ingenieur? heeft wel eens gehoord dat er veiligheidsmaatregelen kunnen worden genomen? Heeft u er misschien wel eens van gehoord dat personen bij gevaarlijke werkzaamheden op grote hoogte altijd gezekerd moeten zijn? Heeft u de titel Ingenieur zelf aan genomen want ik kan me niet voorstellen dat hier voor heeft geleerd.

  reageer
 • Urker

   

  Mocht u over de juiste expertise beschikken, hoe zou u deze case oplossen 'De ingenieur'? M.b.v. een helikopter? Heb respect voor deze mensen die voor dag en dauw deze klus klaren. Het blijven imposante machines die meer gevaren teweegbrengen dan normaal.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Nu moet er dus iemand naar boven om de bouten te lossen terwijl er eerder gevreesd werd dat alles vanzelf naar beneden zou vallen. Het zegt genoeg over de ontbrekende expertise van de eerste deskundige ter plekke.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert