Fietsendieven slaan toe bij station in Poort

ALMERE
Wekelijks verdwijnen er meerdere fietsen uit de fietsenstalling bij station Almere Poort. Dat zegt Gertjan Kloek van stadstoezicht, die veel surveilleert in Almere Poort. Bewoners van het stadsdeel maken zich zorgen over het grote aantal fietsendiefstallen. 

"De meeste stations in Almere liggen redelijk centraal, maar in Poort ligt het station vrij afgelegen. Daardoor is het voor dieven makkelijker om hier toe te slaan."  Zegt Kloek. "Het is lastig want zowel stadstoezicht als de politie surveilleert veel. Maar we kunnen er niet de hele dag staan. Vaak zie je dat er opeens heel veel fietsen uit het rek zijn geplaatst die wel op slot staan. Die zijn daar dan neergezet door de dieven. Even later worden ze in een busje geladen en weg zijn ze. Als we fietsen buiten de rekken zien, plaatsen we ze terug. Maar als we dan weer weg zijn kan het alsnog gebeuren."

De bewoners van Almere Poort die gebruik maken van de fietsenstalling houden hun hart vast nu ook de parkeerplaats naast de stalling verplaatst gaat worden. Vanwege de verbouwing van het ROC gaat de parkeerplaats weg. Dat betekent dat er nog minder mensen rond het station lopen overdag. Mogelijk dat camera's uitkomst kunnen bieden denkt Kloek, de bewoners moeten daarover dan in gesprek met ProRail. De stalling staat op het terrein van de spoorbeheerder.  

De VVD-fractie Almere heeft inmiddels vragen gesteld over de de fietsendiefstallen bij Almere Poort. Zo wil de fractie weten hoeveel fietsen er wekelijks gestolen worden en welke maatregelen er genomen zijn. Ook wil de partij horen of de gemeente bereid is tot het inzetten van lokfietsen en extra cameratoezicht. Volgens VVD- Almere is er voor de veiligheid bij Station Almere Poort onmiddellijk extra aandacht nodig.   

reacties (13)

 • .\/\/.

   

  Er zijn daar geen bosjes. Wat nu?

  reageer
 • Almeertje

   

  Een paar lokfietsen. Over een overdekte stalling. Met bewaking van iemand misschien uit de bijstand of WW. Die heel graag wil werken. 50 of 60 plussen die zich kapot solliciteren.

  reageer
 • Hallo

   

  Euh.... Ik weet het niet hoor, maar als je nou ziet dat er regelmatig partijtjes fietsen klaargezet worden voor transport, wat is dan de beste oplossing? A) je zet de fietsen weer terug in het rek. Of B) je gaat in de bosjes zitten tot het busje komt en pakt het hele zooitje op. Stadstoezicht kiest voor A) want dat staat een stuk netter ofzo. Ik kies voor B).

  reageer
 • Geert Groote

   

  Goed tip Geert. Maar, de fietseigenaren willen dat niet. Zij willen dat de gemeente naast elke gestalde fiets een bewaker zet.

  reageer
 • Henkie penkie

   

  De politie zal het ook wel te druk hebben met scheidsrechtertje spelen bij burenruzies en zo.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk

   

  ja het is t probleem van prorail , de gemeente zegt dan hier mee burgers bekjk t effe niet ons probleem daar . want de gemeente maakt zich alleen nog mar druk omde flopiade .

  reageer
 • michael

   

  sorry hoor maar een fietsslot zoals op de afbeelding is ook wel echt simpel hoor, deze kan je met een botte schaar nog doorknippen !!

  reageer
 • Henk

   

  Daar gaan we weer : " de stalling ligt op het terrein van Prorail" ..... dus de gemeente kan weer rustig Achterover leunen ! Gek he dat de burger geen vertrouwen heeft in de overheid !!

  reageer
 • Reindert Groen

   

  Ook in de stalling van Almere Centrum liggen veel doorgeknipte sloten en ik verbaas mij erover dat er GEEN camera's hangen.

  reageer
 • Denise

   

  Mijn fiets is ook gestolen op station Poort. Stond vast met een kettingslot, die hebben ze gewoon door geknipt. Ze moeten echt iets gaan doen aan het probleem!

  reageer
 • Jack

   

  Lokfietsen gebruiken, gps erop en daarna oppakken.

  reageer
 • Opa Jan

   

  Even een lokfiets inzetten fan weet je meteen waar ze heen gaan

  reageer
 • Frans B.

   

  Scooterslot aanschaffen (ongeveer 35 euro via internet, daar heb je geen nieuwe/andere fiets voor) en vastzetten aan beugel, fietsrek of iets anders. Kans is aanzienlijk kleiner dat fiets wordt gejat weet ik uit ervaring. ...👍

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert