Omwonenden Windpark Pampus willen 3x10 windmolens

ALMERE
Omwonenden van het windmolenpark in Almere Pampus kiezen voor een nieuw park met 10 molens in drie rijen. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

De bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en Noorderplassen West mochten kiezen uit vijf varianten voor het toekomstige windpark. Ruim duizend mensen uit die wijken hebben deze zomer hun voorkeur uitgesproken in een online enquête van de gemeente. 

De burgercoöperatie Almeerse Wind en Nuon willen het huidige windpark over vier jaar vernieuwen. Er komen nieuwe molens van 150 meter hoog, 50 meter hoger dan de molens die er nu staan. De initiatiefnemers gaan nu een vergunning aanvragen. Burgemeester en wethouders verwachten dat die nog dit najaar in de gemeenteraad kan worden besproken.

reacties (15)

 • .W.

   

  Niemand wil die landschapsvernietigende windmolens.

  reageer
 • Michael

   

  Och, er was in ieder geval nog keuze en de hoogte is beperkt dus geen verlichting. Dat is bij Windpark Zeewolde wel anders: gewoon 220 meter hoge windmolens langs de hele A27, uiteraard met bijbehorende kerstverlichting - omdat de business case anders niet goed genoeg is... Dat zie je door heel Flevoland heen!

  reageer
 • Frank

   

  Geen molens was ook geen optie. De gemeenteraad had al besloten dat er minimaal 9 molens moesten komen. De omwonenden konden kiezen uit 9, 10 of 11 molens en een aantal varianten in opstelling.

  reageer
 • Jose

   

  Ik denk ook dat vooraf al wel beslist was welke varianten de voorkeur hadden. En we konden niet alleen beperkt kiezen (geen windmolens was geen keuze), maar erger nog je kon niet maar 1 van alle keuzes kiezen, je moest ze allemaal kiezen in volgorde van je voorkeur. Dus zo kun je als gemeente al snel de richting bepalen. Hoezo democratisch !!!!

  reageer
 • M Janssen

   

  Er was geen optie voor geen windmolens, wellicht dat OF dit eens kan navragen bij de gemeente. Want als je de uitgebreide uitslag erop na leest dan zie je bij de vrije reacties dat zeker 80% helemaal geen windmolens wilt. Ik zou liever subsidie krijgen om mijn dak vol te leggen met zonnepanelen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frank

   

  Staat er een beetje verwarrend, maar er komen 10 molens opgesteld in 3 rijen.

  reageer
 • Henk

   

  Democratisch: iedereen wil wat anders en wat de meeste willen wordt het. Alleen is de keuze zeer beperkt en manipulatief. Dus de uitslag is van te voren al min of meer bekend. Almeers. Lees andere stukken, plannen en projecten er maar op na. Als we gaan stemmen kiezen we weer personen (andere, zelfde) die in het keurslijf van Almere moeten of gaan wandelen. Maar is dat in andere gemeenten beter of anders??

  reageer
 • Schaapjes

   

  Uiteindelijk is het een luxe probleem. Alleen ik kan de noodzaak van duurzaamheid lastig rijmen met vliegveld Lelystad en 130 km op de snelweg. Waarom aan de ene kant proberen een omslag te maken en aan de andere kant meer vervuiling. Of is het toch allemaal een kwestie van geld?

  reageer
 • MKM

   

  Inderdaad wel raar dat ze niet een foto van het toekomstige windmolenpark hebben geplaatst...

  reageer
 • Inwoner NPW

   

  We? Spreek voor jezelf. Ik juich het juist toe.

  reageer
 • Nopper

   

  Jammer dat er geen boeren participeren in dit park, dan hadden sommige lieden die weer kunnen afschilderen als vervuilende subsidie slurpers.

  reageer
 • Frits

   

  In de kop staat 3 x 10 en op de tekening staan er 10. Hoeveel worden het er nou?

  reageer
 • Antje Ha

   

  En daar komen de welvaartsklagers weer. Geen auto's, geen vliegtuigen en geen windmolens. Alleen rijden ze zelf wel auto, vliegen en gebruiken groene electriciteit.

  reageer
 • Boels

   

  Dat is een geïmporteerde Noordkoreaanse inspraakprocedure; zo'n resultaat is bedoeld voor de buitenwereld en de landelijke politiek. Er zijn baantjes te verdelen. Je mag in maart 2018 weer stemmen voor de gemeenteraad, makkelijker kunnen we het niet maken ;-)

  reageer
 • Npw

   

  We willen helemaal geen windmolens! Alleen dat mag je niet aangeven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert