Krijn wint ruim een miljoen en doet aanzoek

ALMERE
Krijn uit Almere heeft zondagavond 1.120.000 euro gewonnen in het RTL 4-programma Miljoenenjacht. In het programma, dat wordt gepresenteerd door Linda de Mol, maken 500 kandidaten een kans om 5 miljoen euro te winnen. Hiervoor moeten zij vragen beantwoorden. Krijn speelde in een aantal voorrondes 499 kandidaten weg en mocht meedoen aan het finalespel.

Kiezen uit koffers
In dat eindspel moet de kandidaat kiezen uit 26 gesloten koffers met geldbedragen van 1 cent tot en met 5 miljoen euro. Krijn koos voor koffer 13, het getal dat zowel in zijn postcode als in zijn huisnummer zit. Daarna moest de Almeerder één voor één de andere koffers openen, die dan afvallen. Daaruit werd duidelijk of in de gekozen koffer 13 een hoog bedrag kon zitten. Op basis van die kans doet 'de bank' een bod, om te voorkomen dat de kandidaat echt met 5 miljoen naar huis gaat.

De Almeerder ging na het openen van 20 koffers akkoord met een bod van 1.120.000 euro. "Voor mezelf was ik doorgegaan, maar het is voor de kinderen", zei hij tegen Linda de Mol.

Huwelijksaanzoek
Tijdens het spel vertelde Krijn dat hij zijn vriendin ten huwelijk zou vragen wanneer het bedrag boven de miljoen uitkwam. Dat deed hij dan ook, met de woorden: "hiermee kunnen we onze dromen en die van onze kinderen verwezenlijken. Ik denk dat we dat als gezin moeten doen en als man en vrouw. Als je nog wilt, wil ik graag met je trouwen."reacties (10)

 • Fien

   

  Gefeliciteerd Krijn en de belasting want die gaat er nog vanaf

  reageer
 • Ropke

   

  Zoooo vet genoten van deze uitzending!!! Van harte gegund, Krijn!

  reageer
 • Flevoburger

   

  "Krijn uit Almere heeft zondagavond 1.120.000 miljoen euro gewonnen"? Da's ff wat meer dan €1.120.000.

  reageer
 • paul

   

  lekker krijn gefeliciteerd

  reageer
 • 13xx

   

  De enige vraag die nog openstaat: heeft ze ja gezegd?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lekker dan

   

  oooh, er blijft maar een dikke 7 ton over? Nou laat dan maar.

  reageer
 • Jan

   

  Dat is nog altijd €701.480 (volgens uw berekening) meer dan waarmee hij de studio binnen liep. Ik zou er ook heel blij mee zijn.

  reageer
 • Jojo

   

  Ruim voldoende om een prettig leven te leiden, mits je je baan niet (direct) opzegt. Wel de profiteurs die onvermijdelijk op je af gaan komen meteen duidelijk maken dat er voor hen niets in het vat zit.

  reageer
 • Frans

   

  Mooi om te zien hoe rustig hij bleef, lekker zichzelf gebleven. Na aftrek van kansspelbelastig, blijft er voor hem nog een super mooi bedrag over, waarvan de manege in Almere vast en zeker betaald kan worden.

  reageer
 • Pffff

   

  De kans dat u een bedrag van één miljoen of meer gaat winnen in een loterij, is ontzettend klein, maar de kans bestaat. De winnaars van de Postcode Loterij zijn echter slechter uit. Over het bedrag moet eerst kansspelbelasting worden betaald van 29%. Van het bedrag blijft dus over: €710.000. Over dit bedrag moet u ook weer vermogensrendementsheffing betalen van 1,2%. De heffing bedraagt dus: €8.520. In totaal houdt u over het eerste jaar over: €1.000.000 - €290.000 - €8.520 = €701.480.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert