Relatief weinig rokers in Flevoland

FLEVOLAND
Zo'n 17,7 procent van de Flevolanders rookt. Dat blijkt uit de meest recente Gezondheidsmonitor. Flevoland is daarmee één van de 'gezondste' regio's, alleen in Gooi en Vechtstreek wordt nog minder gerookt met 17,3 procent. Landelijk geeft ruim één op de vijf volwassenen aan sigaretten, sigaren of shag te roken.

Deze maand is het Stoptober, een initiatief van onder meer het Trimbos Instituut, KWF en het Longfonds. Het is de bedoeling om rokers 28 dagen te laten stoppen.
Het aantal rokers in Nederland daalt volgens kennisinstituut Trimbos al jaren. In 1980, het eerste jaar waarover goede gegevens beschikbaar zijn, rookte nog 52 procent van de mannen en 34 procent van de vrouwen. 

Mannen roken ook in 2016 vaker dan vrouwen. In Flevoland rookt zo'n 20 procent van de mannen tegenover 15 procent van de vrouwen. In de regio Amsterdam wonen de meeste rokers. Daar rookt één op de vier mensen. 

[https://localfocus2.appspot.com/59d20c2e5470b]

 

reacties (4)

 • Jan

   

  Zo jammer dat ze dan allemaal de deur van het ziekenhuis staan te roken.. Althans zo lijkt het, zo vaak gebeurt dit nog steeds. Onder het motto, mijn recht, houdt deze steeds kleiner wordende groep zich nog steeds slecht aan de wet. Roken in trappenhuizen, liften enz. En probeer daar maar eens wat van te zeggen, over die plichten.

  reageer
 • HH

   

  Na opening van het vliegveld Lelystad is het snel voorbij met de gezonde regio Flevoland. Daar zorgen het oorverdovende vliegtuiglawaai en de onbeschrijvelijk ongezonde uitstoot van de vliegtuigen wel voor.

  reageer
 • jan

   

  frustraties en obsessies over het mooie vliegveld wat er komt zijn ook slecht voor je gezondheid. misschien kunt u gaan wonen in het Rijnmond gebied. daar heeft u geen last van vliegtuigen

 • Hennie

   

  Dus alleen laagopgeleide roken wat een rare ppmerkong

  reageer
 • Roel

   

  Onjuiste opmerking van u. Niet alleen laagopgeleiden roken, maar vastgesteld is wel dat deze groep (veel) meer rookt dan de hoogopgeleiden.

 • Laurens

   

  Geloof er weinig van. Juist in Almere met al z'n laagopgeleiden zou je veel rokers verwachten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, als de feiten je niet bevallen zeg je gewoon dat het niet klopt, toch? Hatseflats!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert