Zorggroep in hoger beroep tegen transitievergoeding

NOORDOOSTPOLDER
Zorggroep Oude en Nieuwe Land  (ZONL) gaat in beroep tegen het besluit van de rechtbank om aan 122 ontslagen werknemers een bedrag van in totaal 1,1 miljoen euro te vergoeden.

ZONL werd in 2015 gedwongen tot een reorganisatie toen de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk wilden stoppen met de dienst Huishoudelijke Zorg. De zorgorganisatie zou er naar eigen zeggen alles aan hebben gedaan om tot een goede oplossing te komen voor medewerkers en cliënten.

Volgens de zorggroep hebben dan ook bijna alle medewerkers hun werk en cliënten kunnen behouden bij een andere werkgever. Het goed helpen van al deze mensen zou de organisatie enorm onder druk hebben gezet.

In 2016 werden de gemeenten door de Centrale Raad van Beroep alsnog gedwongen om hun besluit terug te draaien en deden ze alsnog een formele aanbesteding Huishoudelijke Zorg. 


I

reacties (3)

 • Henk

   

  Jammer dat men de Cao niet naleeft staat duidelijk in hoe de regels zijn . Als het de directie was gebeurt had men zeker betaald het gewone voetvolk laat men in de kou staan .

  reageer
 • stop

   

  Daar waar de kwaliteit van het management onder maat is gebeuren de gekste dingen. En dat gaat vrijwel altijd ten koste van de gewone man of vrouw. Zelf ontspringt men vaak de dans of vertrekt met een gouden handdruk.

  reageer
 • Wim

   

  Jammer dat ze Zorggroep hun verantwoording niet neemt niet de Zorggroep maar de medewerkers hebben zelf voor een nieuwe baan gezorgd.wat mij nog het meest dwars zit is dat men nooit aan de cliënten gedacht heeft . De Zorggroep dacht met domme huisvrouwtjes te maken en heeft de gok gewaagt .ik hoop dat het recht zegevierd .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert