Voorlichter Floriade vertrekt: “niet leuk genoeg”

ALMERE • Ma 2 oktober 2017 | 19:23 • Maandag 2 oktober 2017 | 19:23
Voorlichter Peter Smit van de Floriade heeft maandag bekendgemaakt dat hij niet langer de communicatie wil doen voor het evenement in 2022. Smit werd begin deze zomer ingehuurd door de gemeente Almere. Hij heeft als specialiteit crisiscommunicatie. 

Volgens de gemeente is Peter Smit gestopt omdat zijn Floriade-werk niet goed te combineren was met zijn overige werk. De gemeente zegt begrip te hebben voor zijn keuze.

"Leuker dan Floriade"
Smit zelf zegt dat de Floriade meer tijd vraagt dan hij het evenement kan geven. Op de vraag waarom hij kiest voor zijn andere klussen in plaats van de Floriade, is het antwoord: “Het andere werk is leuker dan de Floriade.”

Enquête
Volgens de gemeente was de communicatie rond de Floriade de afgelopen jaren onvoldoende. Om die reden werd Peter Smit ingehuurd. Dat de communicatie rond de Floriade onvoldoende was, bleek ook afgelopen donderdag toen de uitkomst van de gemeentelijke enquête naar de Floriade naar buiten kwam. Volgens wethouder Tjeerd Herrema was de negatieve uitkomst een gevolg van een gebrek aan communicatie, desondanks maakt hij zich geen zorgen.

Uit het onderzoek bleek dat 85% van de Almeerders zich zorgen maakt over de organisatie van de Floriade. Inwoners zijn vooral bezorgd over de kosten van het evenement. De Floriade gaat naar schatting 95,7 miljoen euro kosten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel