Besluit kinderbadje Wold uitgesteld

LELYSTAD
Het voorstel om een openluchtzwembadje aan te leggen in Lelystad wordt een maand uitgesteld. Dat heeft initiatiefnemer Bart Visscher bekendgemaakt bij Omroep Flevoland.

Vorige maand besprak de gemeenteraad van Lelystad zijn idee om in de wijk Wold een badje aan te leggen voor kinderen van 2 tot 6 jaar. De raad vond het een sympathiek plan, maar zette vraagtekens bij de financiering.

De bespreking van het voorstel stond oorspronkelijk voor dinsdagavond gepland. Visscher haalt het nu van de agenda en laat het volgende maand terugkomen tijdens de begrotingsraad. Dan kunnen alle financiële plussen en minnen met een motie op een rijtje worden gezet.

Het badje kost 45.000 euro per jaar. 

reacties (12)

 • Jan van der Beek

   

  Ik weet niet wat Dhr. Visscher bezielt maar keer op keer komt hij terug met dit idiote plan. Lijkt mij sterk dat het voor het genoemde bedrag van 45.000,00 onderhouden kan worden maar we horen niets over de kosten van het bouwen. In Lelystad is afgelopen jaren fors bezuinigd op speelplekken in de wijken, de kinderboerderijen en speeltuinen zoals Schateiland weten niet hoe ze rond moeten komen van dat beetje wat ze aan subsidie krijgen en dan durf je als politicus toch nog met een voorstel te komen om zoiets te willen. Sorry meneer Visscher maar dit kunt u niet verkopen, zorg eerst eens dat de bestaande voorzieningen, die overigens met dit plan op een zijspoor worden gezet, goed te voorzien van dat wat nodig is en kom over een paar jaar nog maar eens kijken hiermee.

  reageer
 • Karin

   

  zet een badje in je eigen tuin en let op je kind!! iedereen blij!!

  reageer
 • Barbara

   

  Ik bespeur wellicht terechte boosheid om een niet terugbetaalde subsidie van een ander project, maar dat kan toch niet een rede zijn een badje in een groen groen knollenveld neer te poten in de verwachting dat we oude tijden in volle glorie gaan herbeleven om een raadslid van Inwonerspartij een beste bui te bezorgen? Binnenkort komt er een strand bij aan de kust, vraag dat aan het CDA, dat zou toch meer dan voldoende tegemoet moeten komen aan waterbeleving in deze stad.

  reageer
 • Barbara

   

  Er komt geen toezicht, er komen hooguit in de fantasie alleen een stel lieve schattige moedertjes met schattige kindjes een beetje pootjebaden op die paar mooie strandachtige dagen in de zomer. Meestal komen ze op de fiets eentje voorop en de ander in een zitje achterop, zo gaat dat als je leeft vanuit het verleden. Maar alle gekheid op een stokje: Kan iemand van de raadsleden zich nog herinneren hoe een afgezant van de SP, ene heer Polman, niet lang geleden zich een strandje romantiseerde aan de kust waar nu de reddingsploeg huist? Dat strandje kwam er, kostte een paar duizend euro, had een oppervlakte van 4 m2 waar uit triestigheid alleen de loslopende honden uit de buurt hebben hun behoeftes hebben neergeegd.Nooit een kind zien zwemmen op die plek.

  reageer
 • inwoner

   

  Met de niet terugbetaalde subsidie van 100.000 euro door Dutch Match Cup organisatie .Terugvorderen desnoods met beslaglegging op het schip de Waddenzee dan kan het project van dit raadslid der Inwonerspartij gerealiseerd worden. Dus raadsleden Inwonerspartij maak van agendapunt 5 a op de raadsvergadering van hedenavond maar een bespreekpunt en geen hamerstuk ! Ik heb gezegd ! Doe wat moet wat er ook gebeure moge "coalitiebreuk"?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  En dan hebben we het bij de kosten nog niet eens over toezicht bij gebruik. Als de gemeente dit badje financiert en ook voor het onderhoud moet zorgen, wie is er dan verantwoordelijk als er een ongeluk gebeurt? Met een beetje pech is er dan een extra financiële strop omdat er een schadevergoeding betaald moet worden...

  reageer
 • Wouter

   

  Heeft men meer tijd om het te "schoenlepelen". Immers, linksom of rechtsom het badje zal en moet er komen. Kosten wat het kost. ZUCHT!

  reageer
 • Johan

   

  Er is al geen eensgeld om het onkruid in de stad te bestrijden, dan ga je toch niet een kinderbadje subsidiëren omdat een raadslid dat graag wil?

  reageer
 • HH

   

  Zonder geld lukt dat niet he... Eerst zal dan iets anders wegbezuinigd moeten worden.

  reageer
 • Jordi

   

  WATERPRET!!! kosten 45 DUIZEND euro per jaar, ja per jaar. Voor een paar kinderen (2 tot 6 jaar) en voor een paar weken per jaar. Te gek voor woorden als hier mee ingestemd gaat worden.

  reageer
 • Sofie

   

  Wat nou plus en min zet het er gewoon

  reageer
 • Barbara

   

  Ik voel iets aan mijn badwater, kan dat kloppen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert