'Muziekles houdt op te bestaan als bezuinigingen doorgaan"

ZEEWOLDE
Als de bezuinigingen op de subsidie voor muziekonderwijs in Zeewolde doorgaan, verdwijnen de muzieklessen op de scholen. Dat zegt voorzitter Rene van Schajik van Muziekschool Zeewolde.

Subsidie muziekonderwijs wordt afgebouwd
Het college van burgemeester en wethouders kondigde vorige week aan 80.000 euro te willen bezuinigen op de Algemene Muzikale Vorming in het dorp. Zo zou de subsidie voor de Muziekschool Zeewolde vanaf 2020 geheel moeten verdwijnen. Het bedrag dat nu nog naar de muzieklessen op basisscholen gaat, wordt gehalveerd. In 2017 heeft de gemeente Zeewolde nog 96.000 euro subsidie gegeven aan muziekonderwijs. 

'Scholen hebben geen geld voor muziekles'
De elf basisscholen in Zeewolde krijgen nu nog bijna 35.000 euro van de gemeente om kinderen van groep één tot en met acht te laten kennismaken met muziek.
Volgens het college van B en W zouden scholen kunnen meebetalen om de lessen te behouden, maar volgens Van Schajik hebben ze daar geen geld voor, De bezuiniging zou dan ook de doodsteek zijn voor muziekonderwijs op school. 

Gemeenteraad moet nog definitief besluit nemen
De gemeenteraad in Zeewolde neemt volgende maand een definitief besluit over de bezuinigingsvoorstellen van het college. Van Schajik wil alles op alles zetten om de Algemene Muzikale Vorming in Zeewolde te behouden. Hij heeft eerder met basisscholen gesproken om één vuist te maken. Ook praat hij vanaf deze week met de fracties in de gemeenteraad om uit te leggen hoe belangrijk het is om muziekonderwijs in het  dorp te behouden.
Op basisscholen wordt samen met leerlingen een protestlied gemaakt tegen de bezuinigingen op muziekonderwijs. Binnenkort wordt het lied geplaatst op Facebook.

reacties (3)

 • Mark

   

  Wat een geleuter. Of dat zo belangrijk is. Er is toch ook geen kolenboer meer? Dingen veranderen. Waarom moet dat met veel geld in stand gehouden worden? Weg met al die subsidies.

  reageer
 • Jojo

   

  35.000, da's nog geen één FTE inclusief premies e.d. En die persoon moet dan alle scholen in Zeewolde van groep één tot acht van muziekles gaan voorzien. Hoe hadden de heren wethouders dat gedacht? Wees dan een echte vent en zeg gewoon dat Zeewolde muziekles niet belangrijk vindt.

  reageer
 • Rick

   

  De raad heeft zijn eigen ambities. Me t name Leefbaar geeft geld uit daar waar het nodig zou moeten zijn.

 • Ronald de Graaf

   

  Muziekles stopt ermee... Muziekles... De beste les ooit!! Al mijn glorie dagen van mijn jeugd waren dat! Al dit kinderen zonder muziekles. Dan kan toch niet. Verschrikkelijke politiek tegenwoordig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert