Justitie eist 6 jaar cel voor binnenrijden tankstation

ALMERE
Tegen de Almeerder die vorig jaar september benzinestation De Andel bij Gouda binnenreed is zes jaar gevangenisstraf geëist. Justitie trekt daar volgens Omroep West het jaar dat de man al vastzit vanaf. De officier van justitie zei dat een lange straf gepast is omdat de man niet wil zeggen wat zijn motief was. De Almeerder beantwoordde dinsdag voor de rechtbank in Den Haag geen vragen. 

Het benzinestation langs de A12 vloog in brand en werd door het vuur volledig verwoest. Alleen de verdachte raakte daarbij gewond. Volgens justitie nam de man het risico dat er doden en gewonden zouden vallen. Zijn advocaat zegt dat er sprake geweest kan zijn van een technisch mankement. Dat kan niet worden onderzocht omdat de auto helemaal is uitgebrand. 

Ruzie
De Almeerder was op de dag van de crash op een barbecue in Rotterdam. Daar werd al vroeg begonnen met drinken. Volgens getuigen had hij minimaal 24 flesjes bier op. Na een ruzie zou hij naar huis zijn gereden. In de auto belde hij met zijn moeder. Volgens haar was hij over zijn toeren. 

Getuigen schatten de snelheid waarmee hij het tankstation binnenreed tussen 120 en 160 kilometer per uur. De verdachte vertelde een agent na het ongeluk dat hij zelfmoord had willen plegen. Het zou zijn derde zelfmoordpoging zijn geweest. 

De medewerkster van de benzinepomp die die avond werkte, nam tijdens de zitting het woord. Zij heeft veel psychische problemen sinds de crash. Ze vroeg de Almeerder waarom hij op die manier een einde aan zijn leven wilde maken. Daar gaf hij geen antwoord op. 

Psychische problemen
In het Pieter Baan Centrum is de man geobserveerd, maar hij wilde niet meewerken aan een onderzoek door een psycholoog en een psychiater. Deskundigen willen graag meer onderzoek doen. Ze kunnen nu niet zeggen of de man wist wat hij deed op het moment dat hij met zijn auto crashte bij de benzinepomp. Tijdens zijn verblijf in het Pieter Baan Centrum ontkende de man dat hij zelfmoord wilde plegen. Volgens hem is hij tijdens het autorijden bewusteloos geraakt.

Kans op herhaling
Volgens de reclassering is er kans op herhaling. Daarom adviseert de reclassering tbs met voorwaarden op te leggen. De rechter doet over twee weken uitspraak.
 

reacties (5)

 • Mark

   

  Kun ze die dronken gasten niet gewoon standaard 6 jaar geven? Waarom is dat toch telkens anders? Een gewone boete is toch ook altijd gelijk? We hebben een antiek en achterhaald systeem. Ben benieuwd wat de rechter geeft.

  reageer
 • Wolverine

   

  Wat hij gedaan heeft is natuurljk niet goed te praten.maar de straf is wel hoog.als je iemand dood rijd,krijg je minder straf of nog minder een taakstraf

  reageer
 • Wolverine

   

  Wat hij gedaan heeft is natuurljk niet goed te praten.maar de straf is wel hoog.als je iemand dood rijd,krijg je minder straf of nog minder een taakstraf

  reageer
 • hgtre

   

  Alleen voor feit dat hij nog niet eens excuses maakt en gewoon z'n mond dicht houdt, mag hij voor mij al TBS krijgen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Weigeren om mee te werken aan een onderzoek om te achterhalen wat er in dit geval, ook tussen zijn oortjes, is gebeurd. Voor dit soort mensen moet de maatschappij goed beschermd worden. Zijn rechten? Wat dacht u van de rechten / het leven van onschuldigen die door zijn gedrag direct/rechtstreeks bedreigd worden....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert