Lokale partijen LEUC en Leefbaar samen verder

LELYSTAD
Raadslid Marianne van de Watering van de lokale Lelystadse partij LEUC sluit zich aan bij lokale partij Leefbaar Lelystad. De partijen zeggen dat ze in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 de krachten willen bundelen. Leefbaar heeft nu vijf zetels in de raad, LEUC één. 

Volgens de partijen is in de afgelopen periode op persoonlijke niveau een prettige samenwerking tussen de fracties ontstaan. "Lokale politiek gaat over hoe het is in Lelystad, zónder het belang van een landelijke politieke partij te dienen. Het is een goede zaak als lokale partijen hun krachten bundelen. Wij laten zien dat het kan."

'Goed beslagen ten ijs'
Leefbaar Lelystad is blij met de komst van Van de Watering. "Zij is gedreven in het debat en weet daarin te vertalen wat er bij de inwoners leeft. Daarbij verdiept ze zich in de dossiers en komt ze altijd goed beslagen ten ijs." Leefbaar Lelystad ging eerder in deze raadsperiode al samen met de Partij voor Lelystad.

Van de Watering kwam in 2014 samen met Hicham Ismaili Alaoui in de raad voor de Inwonerspartij. Na enkele maanden stapten beiden op wegens onoverkomelijke meningsverschillen. Het tweetal begon in september 2014 de partij LEUC in de gemeenteraad. In maart van dit jaar stapte raadslid Ismaili Alaoui over naar GroenLinks, en nam zijn zetel mee. 

reacties (21)

 • Rinus

   

  Beetje jammer dat het interview niet is af te spelen.

  reageer
 • Carl

   

  Als landelijk 50plus niet lukt, dan toch maar lokaal, "voor de mensen in Lelystad" en vervolgens roepen dat lokaal gaat boven landelijk. Zo de wind waait, waait mijn vestje. Uit de tweets van Jack Schoone zou men af kunnen leiden dat wethouderspluche lonkt en dan ziet Van de Watering zich misschien als fractievoorzitter? De Leuce partij Leefbaar roeptoetert continu, maar vindt het niet erg dat Tjakko Bos liever voetbal kijkt dan in de raadzaal zit. Nooit een bijdrage, maar wel elke maand de financiële vergoeding incasseren. De helaas te vroeg overleden oprichter Wouter Zweers zou zich in zijn graf omdraaien. Want om Leefbaar hangt de laatste jaren een sfeer van kiezersbedrog. Jammer

  reageer
 • lelystedeling

   

  Dus geen 50+ in de gemeenteraad zoals in de bedoeling lag.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Aangesloten bij Leefbaar Lelystad, dus geen 50Plus zoals in de bedoeling lag in de gemeenteraad. 50 Plus in de Provinciale Staten is al voldoende.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Heeft "wet"houder Schoone zijn plaatsje op het pluche al gereserveerd ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • 4711

   

  En de kiezertjes mogen 'meehoppen' met deze dame, die zichzelf nogal hoog inschat maar haar bijdragen in de gemeenteraad standaard beperkt tot twee, voor haar bekende, onderwerpen. Hoezo hebben partijen een programma. Maakt niet uit, meebewegen heet dat

  reageer
 • Johan

   

  Nou denk dat Hicham haar gewoon gemanipuleerd heeft begrijp echt werkelijk niet dat een partij als GroenLinks podium bied voor zo'n meervoudige overloper die alleen aan zichzelf denkt ipv aan de partij of diegene die op hem gestemd hebben. Zijn volgende stap zal de partij DENK zijn gezien zijn opvattingen.

  reageer
 • Dirk

   

  leucleefbaar dat is leuc zeg

  reageer
 • Johan

   

  Wat is dit ongeloofwaardig! LL rekent zich rijk en ziet voor zichzelf al een plekje op het pluche. Hoe serieus neem je de burger als je van partij naar partij hopt en de stem van de inwoner daarmee minacht voor puur eigenbelang. Deze partij bestaat nu voor tweederde uit zetelrovers...

  reageer
 • raadsvolger

   

  Eerst infiltreren bij de Inwonerspartij en daar de boel op stelten gezet. Dan op advies van ? een eigen partij LEUC oprichten en nu overstappen naar de vroegere "vijand"Leefbaar Lelystad. Hoe geloofwaardig ben je nog als raadslid ? 3x in een raadsperiode andere partij kiezen= kiezersbedrog ! EIGEN belang !

  reageer
 • Stevie

   

  Opportunisme uit eigen belang.

  reageer
 • Lely

   

  Nee LL wil op het pluche.

  reageer
 • Esveen

   

  Leefbaar eindelijk Opgeleuct! Nu de effectiviteit nog.

  reageer
 • Lely

   

  Nee LL wordt 50plus

  reageer
 • HH

   

  Het is mij al lang niet meer duidelijk waar Leefbaar Lelystad voor staat.

  reageer
 • 4711

   

  Toch maar geen 50plus?

  reageer
 • Snuffelaar

   

  Principeloosheid viert hoogtij! Wie hoog klimt kan diep vallen.

  reageer
 • Henk

   

  Goed om te zien dat al die splinterpartijtjes die niks bijdragen maar wel veel geld kosten uiteindelijk allemaal wegens “onverenigbare verschillen” stoppen. Dit zijn wel een paar partijhoppers dus die komen we de komende jaren nog bij andere partijen ook tegen.

  reageer
 • Hans

   

  Goede zaak dat lokale partijen zich verenigen. Bij de vorige verkiezingen waren teveel splinter partijen en daar heeft de PVDA met Job van geprofiteerd. De gevolgen van weer 4 jaar wanbeleid zijn voor iedereen zichtbaar. Helaas hecht de inwonerspartij meer belang aan het pluche dan aan de inwoners van Lelystad. Dus voor iedereen die overweegt weer een plaatselijke partij op te richten is mijn advies doe dit niet maar sluit je aan bij leefbaar Lelystad om samen sterker te staan. Dus Polman a.u.b. geen eigen partij maar jou kwaliteiten inzetten voor Leefbaar. Want wie dacht dat de inwonerspartij opkwam voor de inwoners is bedrogen uitgekomen.

  reageer
 • Pieter

   

  Na vier jaar LEUC nu bij LeefbaarLelystad. Aanwinst voor Leefbaar.

  reageer
 • Inwoner

   

  Niet bij de één, dan zelfstandig, niet met 50plus in 2018 dan ga je toch naar Leefbaar.......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert